Halk oyunlarında yurt dışı talimatı değişiyor

Halk oyunlarında yurt dışı talimatı değişiyor

- Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun yeni başkanı Suat Aksu:"Hakem, disiplin, yurt dışı talimatlarını yeniden düzenleyeceğiz"


ANKARA (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun yeni başkanı Suat Aksu, yurt dışı talimatının değişeceğini bildirdi.

Hayri Gürhan Ozanoğlu'nun yerine başkanlığa getirilen Aksu, AA muhabirine, yeni dönemde önemli değişikliklerin yaşanacağını söyledi.

"Yeni dönemde çok şey değişecek." diyen Aksu, "Özellikle antrenörlerle ilgili değişiklik söz konusu olacak. Usta öğreticilik programını kaldırmayı düşünüyoruz. En büyük sorunları antrenörlerimiz yaşıyor. Onların sorunlarını çözersek, faaliyetlerimize en büyük katkıyı yapmış oluruz." ifadelerini kullandı.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de geçen yıl düzenlenen yaza veda etkinliğine katılan halk oyunları ekibinin iltica ettiği iddialarına yönelik savcılığın başlattığı soruşturmaya ilişkin soru üzerine Aksu, "Gürhan Bey onunla alakadardı. Mahkemeleri devam ediyor." dedi.

Aksu, yurt dışına çıkışlarla ilgili yeniden düzenlemeler yapacaklarının altını çizerek, "Talimatnameler üzerinde çalışıyoruz. Onlar değişecek. Hakem, disiplin, yurt dışı talimatlarını yeniden düzenleyeceğiz. Şu an çalışmaları başlattık. Çok yakın bir zamanda zaten hukuk kuruluna göndereceğiz." diye konuştu.


- "Etkinlikler yetersiz"


Halk oyunlarında yapılan etkinliklerin yeterli olmadığına dikkati çeken Suat Aksu, "Şu an sadece yarışmadan ibaret faaliyet etkinliği yürütmekteyiz. Ancak bu ne benden önceki ağabeyimizin ne de benden sonra göreve geleceklerin sıkıntısı. Maddi yetersizlik nedeniyle etkinlikler kısıtlı kalıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Aksu, maddi açıdan yaşadıkları sorunlara işaret ederek, şunları kaydetti:

"Şu an en büyük sıkıntıyı maddi anlamda yaşıyoruz. Zaten hep sponsorlarla işi götürmeye çalışıyoruz. Bu sene 100 bin lira genel müdürlüğümüzün vermiş olduğu bir ödenek mevcut. 400 bin lira Spor Toto'dan gelecek bir ödeneğimiz var. 900 bin lira içeride borcumuz var."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :