Halk Oyunları Federasyonu 4. Olağan ve Mali Genel Kurulu

Halk Oyunları Federasyonu 4. Olağan ve Mali Genel Kurulu

Hayri Gürhan Ozanoğlu, yeniden Halk Oyunları Federasyonu başkanlığına seçildi - Federasyonun 2017 yılı tahmini bütçesi 5 milyon 730 bin lira olarak belirlendi

ANKARA (AA) - Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 4. Olağan ve Mali Genel Kurulu'nda Hayri Gürhan Ozanoğlu yeniden başkanlığa seçildi.

Halk Oyunları Federasyonu'nun 4. Olağan ve Mali Genel Kurulu, Ankara İçkale Otel'de toplam 153 delegenin 144'ünün katılımıyla yapıldı.

Divan Başkanlığını Suphi Tugay Ertunç'un yaptığı genel kurulda denetim ve disiplin raporlarının ibra edilmesinin ardından başkan adaylarının konuşmalarına geçildi.

Hayri Gürhan Ozanoğlu, seçim sürecinde "bel altına vurma yöntemiyle" şahsına muhalefet yapılmasına karşın suskunluğunu bozmadığını, sessiz kalarak sabrettiğini söyledi.

Delegelere baskı yapıldığını iddia eden Ozanoğlu, "Acı bir seçim süreci geçirdik." dedi.

Taner Bozkuş ise başkanlığa aday olmanın demokratik bir hak olduğunu kendisinin de bu hakkı kullandığını belirtti.

Seçime hazırlık sürecinde kimsenin ne yaptığıyla ilgilenmediklerini sadece projelerine odaklandıklarını dile getiren Bozkuş, "Çünkü hizmete, çalışmaya talibiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde genel kurula katılan 144 delegenin 100'ünün oyunu alan Ozanoğlu, yeniden başkanlığa seçildi. Taner Bozkuş, 44 delegenin oyunu alırken 9 delege genel kurula katılmadı.

Ozanoğlu'nun başkanlığındaki yönetim kurulunda Remzi Kaya, Abdurrahman Çelik, Ahmet Turan Demirbağ, Suphi Tugay Ertunç, Nuh Acar, Nazan Karagözoğlu, Ayhan YIldız, Ümit Kalko, Suat Aksu, Üzeyir Işık, Erkan Yazan, Hayati Gürer, Ömer Kireççi ve Ömür Tolga Kılıçaslan yer aldı.

Başkanlığa seçilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında "Edep, edepsizlerin edepsizliğine sabretmektir." diyen Ozanoğlu, şunları söyledi:

"Sizler için bu camianın kalitesini düşürmemek için sabrettik. 46 yıldır bu camiadayım hizmete davam etmek için aday oldum. Yüzümü kara çıkarmadığınız için teşekkür ediyorum. Aramıza hainleri almadan daha çok çalışacağız. Sizler kazandınız, sağduyu kazandı, Türkiye kazandı, hak oyunları kazandı."


- Tahmini bütçeler


Genel Kurul'da federasyonun tahmini bütçeleri de kabul edildi.

Federasyonun 2017 yılı tahmini bütçesi 5 milyon 730 bin, 2018 yılı tahmini bütçesi ise 6 milyon 303 bin lira olarak belirlindi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :