Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: - "Milletimiz ilk kez kendini idare edecek hükümetin sistemini belirleyecek"

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Milletimiz ilk kez kendini idare edecek hükümetin sistemini belirleyecek." dedi.

Merkez Battalgazi ilçesinde bulunan Poyraz Konağı'nda muhtarlarla bir araya gelen Çalık, 16 Nisan'da halk oylaması gerçekleştirileceğini anımsatarak, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirtti.

AK Parti'nin iktidar olduğu süre boyunca ülkede oynanmak istenen tüm oyunlarla mücadele ederken, bir yandan da vatandaşları hizmetle, demokrasiyle buluşturduklarını vurgulayan Çalık, yaşanan her sorunda çözümün tek adı olan millete gittiklerini ifade etti.

Ülkede ilk kez bu kadar önemli bir halk oylaması yapıldığına işaret eden Çalık, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin rejiminin cumhuriyet olduğu, ilk 4 maddeyi hiç değiştirmeden yeni düzenlenen 18 maddeyle gösterilmiş vaziyette. Bizim hükümet sistemiyle sorunumuz var. Artık bu sistem işlemiyor. Bu sistemin işlememesi dolayısıyla da yapmamız gereken, millete soracağı diyeceğiz ki 'Siz Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşlarımız bu hükümet sistemini beğeniyor musun?' Köhnemiş, arızalanmış birçok darbeye maruz kalmış birçok kez milletin iradesinin sekteye uğradığı bu demokratik parlamenter sistemin devam etmesini istiyor musunuz diyeceğiz."

Parlamenter sistemin artık sürecini tamamladığını belirten Öznur Çalık, mevcut sisteme ne yapılırsa yapılsın artık işlemeyecek hale geldiğini bildirdi.

Vatandaşlara alternatif bir hükümet sistemi sunduklarını anlatan Çalık, "Millet iradesinin tek özne olduğu bir sistemi koyuyoruz. Milletimiz aynı gün hem cumhurbaşkanını aynı zamanda hükümetini hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni seçecek. Millet iradesi direk olarak tecelli edecek. 16 Nisan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletimiz tarafından oylanırken en önemli dikkat çekeceğimiz konu şu. Milletimiz ilk kez kendini idare edecek hükümetin sistemini belirleyecek." diye konuştu.

Toplantıya, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :