Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan:- "16 Nisan'da evet oylarıyla anayasa değişikliği desteklendiği takdirde gelecek istikrarlı yapı sonucunda Türkiye'de yatırımlar artacaktır"

DENİZLİ (AA) - Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, halk oylamasına ilişkin, "16 Nisan'da evet oylarıyla anayasa değişikliği desteklendiği takdirde gelecek istikrarlı yapı sonucunda Türkiye'de yatırımlar artacaktır." dedi.

Arslan, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen "Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin Evet" konulu konferans öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Hak-İş Konfederasyonu olarak anayasa değişikliği konusunda bir değerlendirme yaptıklarını, bu değerlendirmenin sonucunda anayasa değişikliğine tam destek için kampanya yürütülmesine karar verdiklerini ifade etti.

Hak-İş Yönetim Kurulunun 6 Mart'ta 40 ilde 40 toplantı sloganıyla yola çıktığını kaydeden Arslan, anayasa değişikliğinin çalışanlar ve Hak-İş Konfederasyonu için önemli olduğunu belirtti.

Halk oylamasından 'Evet' çıkması halinde 18-25 yaş arası yaklaşık 7 milyon gencin seçilme hakkı kazanacağını hatırlatan Arslan, geleceğin teminatı olan gençler için bu değişikliğin önemini dile getirdi.

Ekonomik ve siyasi krizlerin olduğu zamanda Türkiye'de işsizliğin arttığını belirten Arslan, "Türkiye'de istikrarın ve güçlü hükümetlerin olması, koalisyon pazarlıkları, darbelerden kurtulmak, müdahalelerden kurtulmak en çok çalışanlar için önemlidir. O nedenle biz çalışanların temsilcileri olarak Hak-İş olarak bu anayasa değişikliğini destekliyoruz. Biz 16 Nisan'a kadar Türkiye'nin her yerinde mümkün olduğu kadar üyelerimize konferanslarla bu süreci evet lehine etkilemek için mücadeleye devam edeceğiz." dedi.

- "Devlette çift başlılık süreç içerisinde sona erecektir"

Referandumdan sonra istikrarın geleceğine vurgu yapan Arslan, "16 Nisan'da evet oylarıyla anayasa değişikliği desteklendiği takdirde gelecek istikrarlı yapı sonucunda Türkiye'de yatırımlar artacaktır. Devlette çift başlılık süreç içerisinde sona erecektir. Cumhurbaşkanı hızlı karar alarak ülkedeki siyasi istikrar sağlanacak, ekonomik istikrar da olacak, içeride ve dışarıda yatırımın artması istihdamı destekleyecek." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :