Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

Eski TBMM Başkanı Şahin:- "Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhurbaşkanıyken aynı zamanda CHP'nin de genel başkanıydı. Ondan sonra CHP Genel Başkanlığına İsmet İnönü geldi. Cumhurbaşkanıydı aynı zamanda CHP'nin de genel başkanı idi. CHP'nin şimdiki genel başka

KARABÜK (AA) - Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, halk oylamasına ilişkin, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk cumhurbaşkanıyken aynı zamanda CHP'nin de genel başkanıydı. Ondan sonra CHP Genel Başkanlığına İsmet İnönü geldi. Cumhurbaşkanıydı, aynı zamanda CHP'nin de genel başkanı idi. CHP'nin şimdiki genel başkanı, eski genel başkanlarını taraflı davranmakla itham ediyor." dedi.

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde esnaflarla bir araya gelen Şahin, koalisyon dönemleri̇nde Türkiye'nin geri gittiğini, ülkenin zaman kaybettiğini söyledi.

Koalisyon dönemlerinde yaşanan krizlere değinen Şahin, Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi ile gelen yeniliklerle ülkenin artık koalisyonlar nedeniyle kriz yaşamayacağını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğinin devam etmesine karşı çıktığını ve bunu eleştirdiğini anımsatan Şahin, şöyle devam etti:

"ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti'nin üyesi. Obama, Demokrat Parti'nin üyesiydi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, o da bir partinin üyesi. Şimdi bunu söyleyen arkadaşa bir şey daha soruyorum. CHP'nin ilk kurucu genel başkanı kim? Gazi Mustafa Kemal Atatürk cumhurbaşkanıyken aynı zamanda CHP'nin de genel başkanıydı. Ondan sonra CHP Genel Başkanlığına İsmet İnönü geldi. Cumhurbaşkanıydı, aynı zamanda CHP'nin de genel başkanı idi. Şimdi 'bu böyle olmaz, yanlış yapar, taraflı davranır' diyenler, Atatürk, İsmet İnönü ve Demokrat Parti genel başkanı iken cumhurbaşkanlığı yapmış Celal Bayar'a bühtan ediyorlar, haksızlık yapıyorlar. CHP'nin şimdiki genel başkanı, eski genel başkanlarını taraflı davranmakla itham ediyor."


- "Partili olmak çifte sorumluluk getiriyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin kurucusu olduğunu, şu anda resmen bir bağlantısı olmasa bile AK Partili olmaktan vazgeçmediğini dile getiren Şahin, "ben partili değilim, partiler üstüyüm" diyen adamdan çekinilmesi ve korkulması gerektiğini vurguladı.

Bir cumhurbaşkanının partili olmasının, onun yanlı davranacağı anlamına gelmeyeceğini kaydeden Şahin, "Başbakanlar da partili. İlla taraflı mı davranıyor? Biz yöneticilerimizden adalet bekleriz, adil davranmalarını bekleriz. Adil davrandıkları takdirde bir sorun yoktur zaten, olamaz. Halk seçiyor nihayetinde. Şimdi partili bir cumhurbaşkanı daha dikkatli davranır. Bir hata yaptığında faturası kendisine kesilir, mensubu bulunduğu partisine kesilir. Partili olmadığı zaman daha rahat hareket eder. Partili olmak çifte sorumluluk getiriyor, bana göre." şeklinde konuştu.

Sofular köyüne geçerek burada vatandaşların sorunlarını dinleyen Şahin, daha sonra Eskipazar Gençlik Merkezi'nde gençlerle bir araya gelerek, anayasa değişikliğiyle ilgili bilgiler aktardı.

Şahin, son olarak yapımı devam eden Eskipazar Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu, Mermer Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :