Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

CHP Genel Sekreteri Sındır, Hatay'ın Hassa ilçesinde vatandaşlarla buluştu

HATAY (AA) - CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Hatay'ın Hassa ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Sındır, ilçe merkezindeki 15 Kasım Gürhan Ergüneş Parkı'nda yaptığı konuşmada, katılımcılar arasında her kesimden vatandaşların bulunmasının kendisini memnun ettiğini ifade etti.

Türkiye'yi bulunduğu coğrafyada diğer ülkelerden ayıran en önemli özelliğin sadece adının "Cumhuriyet" olması olmadığının altını çizen Kamil Okyay Sındır, "Bizi ayıran özellik, cumhuriyetin yanında demokrasimizdir. Din ve vicdan özgürlüğüdür. Sosyal ve hukuk devleti olmasıdır. Hepimizin bir arada, kardeşçe bu ülkede cumhuriyet kurulduğu günden bu yana hangi etnik kimlikten, hangi inanç, mezhepten olursak olalım, hangi yöreden olursak olalım, hangi kültürel farklılığımız olursa olsun bizi bir arada tutan bu cumhuriyetin temel değerleridir. Demokrasi, laiklik, sosyal hukuk devleti. Şimdi bunlardan asla vazgeçmeyiz, asla taviz vermeyiz." dedi.

Sındır, anayasa metinlerinin birer mutabakat metinleri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Anayasa metinleri diğer ülkelerde de olduğu gibi Türkiye'de de toplumu bir arada tutan, devletin yönetim biçimini düzenleyen ve bireyin toplumuna karşı sorumluluklarını belirleyen, bireyin hak ve özgürlüklerini tanımlayan bir milli mutabakat metnidir. Herkesin ortak metnidir. Şu an önümüze gelen, oy vereceğimiz anayasa teklifi kimseye sorulmadan, kapalı kapılar ardında hazırlanmış, önceden içeriği özü belli olan metne alınmış, kaleme alınmış bir çalışmadır. Birileri bu metni hazırlıyor, Meclise geliyor. Gözleri kapalı imza atıp Meclisteki komisyonlardan geçiriyorlar. Bunun adına çoğunluk diktatörlüğü denir. Azınlığın düşüncesini kale almayan, muhalefette olanların sözlerine kulak kapatan bir anlayışla komisyonlardan, Meclisten geçerek halkın önüne geliyor."

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur da çocukların geleceğini güvence altına almak ve tek adamlık rejimine karşı çıkmak için halk oylamasında "Hayır" denmesi gerektiğini savundu.

Programa, CHP Hatay milletvekilleri Serkan Topal ve Birol Ertem, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP İl ve ilçe teşkilatı üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :