Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

Eski TBMM Başkanı Şahin:- "Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'da görüldü ki tankların karşısına çıktı milletiyle, uçakların karşısında mertçe milli iradeye sahip çıktı. Böyle bir adama siz 'diktatör' diyorsunuz"

KARABÜK (AA) - Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'da görüldü ki tankların karşısına çıktı milletiyle, uçakların karşısında mertçe milli iradeye sahip çıktı. Böyle bir adama siz 'diktatör' diyorsunuz." dedi.

Safranbolu'da partisinin halk oylaması irtibat bürosunun açılışına katılan Şahin, burada yaptığı konuşmada, bu ülkenin önünü açmak, ülkenin daha hızlı koşmasını, kalkınmasını sağlamak için hep yeni yeni icraatlar, özellikle anayasa başta olmak üzere değişilikler yaparak geldiklerini anlatan Şahin, "16 Nisan'da halk oylamasında sandıktan 'hayır' çıkmasını umut ediyorlar. Gerekçelerinin hiçbiri hukuki değildir. Tamamı da siyasidir. Çünkü bu anayasa değişikliği, Türkiye'de iktidar olmanın çıtasını yükseltiyor. Artık yüzde 20, 25, 30'la bu ülkede iktidara gelmek mümkün değil. Yüzde 51'i yakalayacaksın iktidara gelmek için. Görüyorlar, yüzde 51 çıtasını atlamak mümkün değil. O nedenle oradan oraya koşuyorlar, yalan yanlış beyanlarla." diye konuştu.

Şahin, artık koalisyon dönemlerinin geride kalacağını, 'hangi parti kiminle koalisyon kurmuş' gibi konuları Türkiye'nin konuşmayacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim çocuklarımız böyle bir şeyi hatırlamayacak bile. Hükümet kurulamama diye bir sorun olmayacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi, milletvekili seçimiyle aynı gün, 3 Kasım 2019'da yapıldığında cumhurbaşkanı kim seçilirse, -diyelim ki Recep Tayyip Erdoğan seçildi- ertesi gün hükümetini kuracak. 'Parlamentoda güvenoyu aldı, almadı', bunlar yok. Güvenoyunu siz vermiş olacaksınız seçimde."

Meclis'in yetkililerinin azaltıldığı yönündeki açıklamaların doğru olmadığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Şu anda, meclisten çıkan kanunların yüzde 98-99'u hükümetin gönderdiği tasarılarla gerçekleşen kanunlardır. Artık hükümet bütçe kanun tasarısı dışında Meclis'e bir kanun tasarısı göndermeyecek. Tamamen Meclis'teki milletvekilleri çıkan kanunları hazırlayacaklar, teklif olarak verecekler, onlar yasallaşacak, Meclis daha da güçlü olacak."

Konuşmanın ardından Şahin, beraberinde Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ali Kaya ile birlikte halk oylaması irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :