Halil Umut Meler'e saldırı olayında yargılama devam ediyor

Halil Umut Meler'e saldırı olayında yargılama devam ediyor

Eski Ankaragücü Başkanı da Aralarında: Hakem Saldırısı Davası Süreci Sürüyor

Ankara'da gerçekleşen MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya ilişkin yargılama süreci devam ediyor. Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, müşteki Halil Umut Meler ile tutuksuz sanıklar Faruk Koca, Kenan Çelikkaya ve Şahin Yunus Şahin'in katılmadığı belirtildi. Tutuksuz sanık Osman Erkam Can ile avukatlarının duruşmada hazır bulunduğu bildirildi.

Mahkeme, Meler'in Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporun henüz dava dosyasına ulaşmadığını açıkladı. Sanık Osman Erkam Can'ın avukatı, müvekkilinin Ankaragücü futbol takım sorumlusu olduğunu ve iş gereği spor müsabakalarına katıldığını belirtti. Faruk Koca'nın avukatı ise bir sonraki celse tanıkların dinlenmesini talep etti.

Cumhuriyet savcısı, kesin raporun tanzimi için Meler'in Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporunun beklenmesini talep ederken, mahkeme ise bu talebi kabul ederek duruşmayı 26 Haziran tarihine erteledi. Ayrıca sanık Osman Erkam Can'ın seyirden men yasağının kaldırılma talebinin reddedildiği belirtildi.

Saldırıya ilişkin iddianamede, eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da aralarında bulunduğu 4 sanığın yer aldığı ve çeşitli suçlamalarla karşı karşıya oldukları ifade edildi. Koca'nın, "spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edilirken, diğer sanıkların da benzer suçlamalarla yargılandığı aktarıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.