"Haliç Genç Edebiyat Günleri"

"Haliç Genç Edebiyat Günleri"

İskender Pala- "Biz bir medeniyeti inşa ederken o medeniyetin içerisine zarafet, nezaket ve zevk-i selim koymuştuk. Bugün bunların pek çoğunu maalesef kaybedilmiş olarak görüyoruz. Bunu yeniden kazanmanın yolu edebiyattan geçiyor."

İSTANBUL (AA) - Yazar İskender Pala ise "Biz, bir medeniyeti inşa ederken o medeniyetin içerisine zarafet, nezaket ve zevk-i selim koymuştuk. Bugün bunların pek çoğunu maalesef kaybedilmiş olarak görüyoruz. Bunu, yeniden kazanmanın yolu edebiyattan geçiyor." dedi.

Eyüp Belediyesinin, edebiyatın genç yeteneklerini usta yazarlarla bir araya getirme hedefiyle organize ettiği ve bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği "Haliç Genç Edebiyat Günleri" Caferpaşa Kültür Sanat Merkezi'nde başladı.

Açılışta konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçede sürdürülen kültür ve sanat etkinlikleriyle ilgili bilgi vererek, Eyüp’ün kültür ve sanat adası haline gelmesini istediklerini ve Haliç Genç Edebiyat Günleri ile genç yazarları teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Etkinliğin onur konuğu İskender Pala ise "Bu etkinliğin ilerleyen yıllarda pek çok ismi Türk edebiyatına kazandırması için duacı olacağız. Biz bir medeniyeti inşa ederken o medeniyetin içerisine zarafet, nezaket ve zevk-i selim koymuştuk. Bugün bunların pek çoğunu maalesef kaybedilmiş olarak görüyoruz. Bunu yeniden kazanmanın yolu edebiyattan geçiyor." şeklinde konuştu.

Gençlerin herhangi bir yazar gibi olma hedefiyle yola çıkmalarının, ilerleme sayılamayacağını ancak onları geçtiğinde başarılı olabileceklerini vurgulayan Pala, edebiyat serüveninde geçtiği yolları ve yazma rutinini gençlerle paylaştı.

9 Mayıs'a kadar sürecek olan etkinlikte, şiire, öyküye, romana ve denemeye dair paneller düzenlenecek, genç yazarların, Cihan Aktaş, Osman Konuk, Feyza Hepçilingirler ve Mehmet Kurtoğlu gibi yazarlarla bir araya gelmesi sağlanacak.

Genç yazarlar Nergihan Yeşilyurt, Mustafa Melih Erdoğan, Muhammed Cemal Ünal, Hüseyin Tophan, Yeşim Monus, Ahmet Sadrettin, Demet Şahin, Emre Ergin, Hasan Harmancı da etkinliğe katılacak.

Eyüp Belediyesi ayrıca, yazı kabiliyeti olan öğrencileri desteklemek ve özendirmek için ilk eserlerini vermiş genç kalemlere, etkinlik sonunda ödül verecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :