Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Çorum İnsani Değerler Platformu tarafından Halep'te sivillere yönelik saldırılar protesto edildi

ÇORUM (AA) - Çorum İnsani Değerler Platformu tarafından Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılara tepki gösterildi.

Kentteki yaklaşık 60 sivil toplum örgütünün bir araya gelmesiyle oluşturulan İnsani Değerler Platformu'nun temsilcileri, Halep'teki saldırıların protesto edilmesi ve bölgedeki insanlar için başlatılan yardım kampanyasının duyurulması için Hürriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Platform başkanı Zeki Kanbur, burada yaptığı açıklamada, Halep'te artık sözün tükendiği noktaya gelindiğini, insanlık tarihinin en büyük acılarından birine şahitlik ettiklerini söyledi.

Halep'te bir medeniyetin ve bir tarihin bütün insanlığın gözü önünde yok edildiğine dikkati çeken Kanbur, egemen güçlerin bölgedeki hırs, menfaat ve iktidar kavgası uğruna İslam beldelerinin harabeye döndüğünü vurguladı.

Türkiye'nin bir adım ötesinde toprakların feryat, kan ve göz yaşına doyduğunu anlatan Kanbur, şöyle konuştu:

"Sınırımızın bittiği yerde şiddet ve nefret başlıyor. Bu zulme kahretmek, ağlayıp, sızlanmakla mı yetineceğiz? Elbette hayır. Millet olarak hakkı ve hakikati söylemeye, insaf ve vicdana çağırmaya, mazlumların sesi, mağdurların ümidi olmaya devam edeceğiz. Halep'ten yükselen ve yüreklerimizi dağlayan çocuk çığlıklarını, annelerin çaresiz feryadını, babaların, yaşlıların feryatlarını duyacağız. Halep'ten son bir ümitle bize uzanan elleri boş çevirmeyeceğiz."

Halep'ten gelen yardım çağrısına karşılık vermek ve insanlığın ölmediğini göstermek için kampanya başlattıklarını belirten Kanbur, İnsani Değerler Platformu olarak "Halep'te İnsanlık Ölmesin" çağrısıyla yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Kamu kurum kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların kampanyaya duyarsız kalmamalarını isteyen Kanbur, "Her daim mazlumun sesi, mağdurun ümidi olan necip milletimiz, bu kampanyaya da duyarsız kalmayacaktır. Mazlum ve mağdur kardeşlerine dün olduğu gibi bugün de cömertçe yardım elini uzatacaktır." dedi.

Konuşmaların ardından Halep'te yaşamını yitirenler için dua edildi, Rusya ve Suriye'deki rejim aleyhine slogan atldı.

Etkinlikte, Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerince toplanan 18 ton makarna ve un yüklü insani yardım tırı da bölgeye uğurlandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :