Halep'teki saldırılara tepkiler

Halep'teki saldırılara tepkiler

İİT, Halep'e yönelik saldırıları kınadı ve uluslararası toplumu üzerine düşeni yapmaya çağırdı

CİDDE (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Esed rejiminin ülkenin genelinde ve özellikle Halep'e yönelik saldırılarını kınadığı bildirildi.

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde teşkilatın yürütme kurulunun daimi temsilciler düzeyinde düzenlediği toplantıda, Suriye geneli ile Halep'e yönelik saldırılar ele alındı.

Toplantının kapanış bildirisinde, saldırılar kınanırken Suriye'deki ihlallerden Esed rejimi ve ona destek veren ülkeler ile Rusya sorumlu tutuldu. İhlallerin Birleşmiş Milletler (BM) ve İİT kuruluş metinleri ile uluslararası kanunlara aykırı olduğunun belirtildiği bildiride, BM Güvenlik Konseyi (BMGK), aldığı kararları uygulayarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağrıldı.

İİT Genel Sekreteri İyad Medeni ise uluslararası toplumun, Suriye halkının özellikle Halep'te maruz kaldığı kıyımın sona ermesi ve Esed rejimine karşı yaptırımların uygulanması için gerekli tedbirleri acilen alması gerektiğini ifade etti.

Suriye'nin Halep kentinde çatışmaların durmasını ve askeri uçakların kent üzerinde uçuşuna son verilmesini içeren BM Güvenlik Konseyi (BMGK) karar tasarısı Rusya tarafından veto edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :