Halep'teki saldırılara tepkiler

Halep'teki saldırılara tepkiler

Yozgat'ta, Halep'te yerleşim yerlerine yapılan saldırılar protesto edildi

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta sivil toplum kuruluşları, Suriye'nin Halep kentindeki yerleşim yerlerine yönelik saldırıları protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda, ellerinde döviz ve pankartlarla toplanan vatandaşlar, slogan atarak olaya tepki gösterdi.

Halep'e Yol Açın Platformu gönüllüsü Mustafa Setenci, yaptığı açıklamada, ölenlerin sadece Suriyeli mazlumlar olmadığını, insanlığın öldüğünü belirtti.

Suriye'deki katliamların yıllardır sürdüğünü dile getiren Setenci, şunları kaydetti:

"Uluslar arası dayatmalara, hunharca katliamlara, baskı ve işkencenin her türlüsüne, yokluklara, imkansızlıklara ve onca şehide rağmen kararlı bir şekilde sürdürülen Suriye kıyamı adeta destanlaşan bir direniş olmaya devam ediyor. Halepte hedef gözetmeksizin, kadın, çocuk, yaşlı ya da direnişçi demeden katleden bu katiller ve işbirlikçileri, Suriye’deki yıkımlarına 5 önce başladı. Suriye halkının üzerine koalisyon uçaklarıyla bomba yağdırmaya devam ediyorlar. Kendi çıkarları için ülkelerinde insanlık abidesi olan kesimler, söz konusu Müslüman ve mazlumlar olunca bütün kinlerini haçlı zihniyetini yeniden canlandırarak işbirlikçileriyle beraber kusuyorlar."

Setenci, Suriye'nin tamamında özellikle de Halep'te insanlık suçu işlendiğini belirterek, "Yağdırılan varil bombaları ve kimyasallarla fırınlar, pazarlar, yardım tırları, sağlık ekipleri, basın mensupları, çocuklar, yaşlılar, hastaneler, klinikler, gece gündüz demeden, göz kırpmadan yok ediliyor. Bütün dünya zalimleri bir araya gelse, Suriye tek başına da kalsa mazlumun yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

Grup, Suriye'de ölenler için dua ettikten sonra dağıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :