Halep'teki saldırılara tepkiler

Halep'teki saldırılara tepkiler

Bursa'da, Halep'te şehit olan Suriyeliler ile FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı

BURSA (AA) - Bursa'da, Suriye'nin Halep kentinde yaşanan katliamda hayatını kaybedenler ile Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Tarihi Ulucami'ye gelen vatandaşlar, cuma namazının ardından Halep'te yaşanan katliamda yaşamını yitirenler ve darbe girişimi sırasında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namazın ardından şehitler ve gaziler için dua edilirken, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyesi bir grup genç, ellerindeki Türkçe ve Arapça yazılı döviz ve fotoğraflarla Suriye'de yaşanan katliamlara dikkati çekti.

Platform İcra Heyeti Başkanı Burhan Sayılgan, burada yaptığı konuşmada, Halep'te yaşananlara seyirci kalmamak ve oradaki katliamları duyurmak için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Halep'te çıkar çatışmasının ortasında kalan masum sivillerin hayatını kaybettiğini ifade eden Sayılgan, "Günlerdir abluka altındaki Halep'te dünyada görülmemiş bir dram yaşanıyor. Halep'te altyapı, kanalizasyon ve elektrik diye bir şey kalmadı. Haleplilerin üzerine varil bombası yağıyor. 3 gündür gece gündüz bu saldırılar devam ediyor." dedi.

Burhan Sayılgan, Halep'teki bütün yolların kapalı olduğunu da belirterek, şunları kaydetti:

"Oradaki masum vatandaşlar köşeye sıkıştırılmış ve ölümü bekliyorlar. Bunlar orada yaşananlarla alakalı birkaç başlık. Bunları biliyoruz, her gün gazetelerde ve haber portallarında okuyoruz, televizyonlarda izliyoruz. Belki elimizden bir şey gelmiyor ama en azından Halep'te yaşananları gündemde tutmalıyız. Bunu yapmak bile Halep'teki katliamın sona ermesine katkı sağlayacaktır. Güçlü bir kamuoyu oluşturmalı ve sesimizi daha gür bir şekilde duyurmalıyız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :