Halep'teki saldırılara tepkiler

Halep'teki saldırılara tepkiler

İzmir Konak Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Halep'teki saldırıları protesto etti

İZMİR (AA) - İzmir İnsani Yardım Derneği (İZYAD) öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Halep'teki saldırılar protesto edildi.

Cuma namazının ardından tarihi Yalı Camisi önünde toplanan dernek üyeleri, Halep'teki saldırıları protesto eden pankartlar açarak slogan attı.

Halep'te hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazının kılındığı protestoda, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Burada grup adına basın açıklaması yapan İZYAD Başkanı Rasim Çalar, Suriye'de 6 yıldır yüzbinlerce insanın dünyanın gözü önünde sistematik şekilde katledildiğine dikkati çekti.

Suriye'de yaşanan gaddarlığın, işkence ve katliamların kelimelerle izah edilemeyecek boyutlara ulaştığını ifade eden Çalar, Birleşmiş Milletler ve dünya ülkelerinin yaşananlara seyirci kaldığını söyledi.

Çalar, şöyle konuştu:

"Emperyalistlerin sürekli kullandığı insan hakları hukuk, barış gibi kavramların batılılardan birinin burnu kanadığında yer yerinden oynarken söz konusu Müslümanlar olduğunda hiçbir karşılığının olmadığı açıkça görülmektedir. Son bir haftada Suriye'nin ve direnişinin en önemli şehirlerinden olan Halep'e havadan bombardıman yapılarak birçoğu kadın ve çocuk binden fazla insan hayatını kaybetmiştir. Camiler hastaneler ve yerleşim yerlerini bombalayarak emperyalistler ve yerli işbirlikçileri bir kez daha en ufak bir savaş ahlakına sahip olmadıklarını kanıtlamışlardır. Halep'te bulunan tek çocuk doktoru da şehit edilmiş, Halep'te İslam tarihinde ilk kez cuma namazı kılınmamıştır."

Protestoya, Memur-Sen İzmir Temsilcisi Ali Musaf Bina ile bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :