Halep'teki saldırılar

Halep'teki saldırılar

UNICEF, 23 Eylül'den bu yana en az 96 çocuğun hayatını kaybettiğini bildirdi- MSF, Halep'in doğusunda ameliyat gerçekleştirebilecek yalnızca iki hastane ve 7 doktor kaldığını duyurdu

NEW YORK (AA) - Suriye'nin Halep kentinde sivillerin ve sağlık kuruluşlarının hedef alınması nedeniyle çok sayıda can kaybı yaşanıyor.

BM Çocuklara Yardım Fonundan (UNICEF) yapılan açıklamaya göre, 23 Eylül Cuma gününden bu yana Halep'in doğusundaki saldırılarda en az 96 çocuk hayatını kaybetti, 223 çocuk ise yaralandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen UNICEF İcra Direktörü Yardımcısı Justin Forsyth, Halep'te çocukların bir kabusun içinde mahsur kaldıklarını belirterek, "Çocukların çektiği acıyı anlatacak söz kalmadı." ifadelerini kullandı.

Bölgede yaklaşık 30 doktorun kaldığı, yaralıları tedavi edecek ne ilaç ne de ekipman bulunduğu kaydedilen açıklamada, yetersizlikler nedeniyle çocukların tedavi edilemediği ve çaresizce ölüme bırakıldığı belirtildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütünden (MSF) yapılan açıklamada da, MSF'nin Halep'te desteklediği iki hastanenin vurulmasının ardından kentte ameliyat yapma imkanına sahip sadece iki hastane kaldığı bildirildi.

Geceki saldırıda en az iki hastanın öldüğü, iki sağlık görevlisinin de yaralandığı kaydedilen açıklamada, aralıksız saldırıların kurbanlarına hizmet verecek sağlık görevlisi ve hastane imkanlarının hızla azalmasına dikkat çekildi.

Ayrıca açıklamalarına yer verilen MSF Suriye misyonu lideri Carlos Francisco, yaklaşık 250 bin kişinin yaşadığı ve ağır bombardıman altındaki bölgede ameliyat yapabilecek sadece 7 doktorun kaldığını duyurdu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :