"Halep'teki çocukları kim kurtaracak?"

"Halep'teki çocukları kim kurtaracak?"

Esed rejiminin yaklaşık 2 haftadır Halep'e yoğunlaşan saldırıları, 76'sı çocuk 200 sivilin ölümüne neden oldu- Rejimin hastaneleri de hedef alan saldırıları sonucunda kentin tek çocuk doktoru Abdurrahman da hayatını kaybetti- Kudüs Hastanesi Müdürü Ebu Be

HALEP (AA) - HALİT SÜLEYMAN/SELEN TEMİZER - Suriye'de son 13 günde 76 çocuğu öldüren Beşşar Esed rejimi, geçen haftaki hastane saldırısında Halep'in tek çocuk doktorunun da ölümüne sebep oldu. Çalışma arkadaşları, çocukların tedavisinin bundan sonra nasıl yapılacağına ilişkin endişelerini dile getirirken, uluslararası camiaya Halep'te ateşkesi sağlama çağrısında bulundu.

Beşşar Esed rejimi, yaklaşık 2 haftadır Halep'in muhaliflerin kontrolünde bulunan merkez semtlerine yoğun saldırılar düzenliyor. Rejim, son 13 günde 76'sı çocuk, 200 sivilin öldüğü kentte hastaneleri de hedef alıyor. Geçen hafta, Sukeri semtindeki Kudüs Hastanesi'ni vuran rejim, 5 sağlık çalışanı ve 30 sivilin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu. Sağlık çalışanlarından biri de Halep'in tek çocuk doktoru Muhammed Vesim Ebu Abdurrahman'dı.

AA muhabirinin ulaştığı hastane müdürü Ebu Bekir, Abdurrahman'ın Esed rejimi saldırılarında yaralanan çocukların hayatını kurtarmak için neredeyse günde 24 saat çalıştığını anlattı.

Ebu Bekir, Abdurrahman'ın mesai bitiminden sonra gece vardiyasında da acil serviste çocuk hastalarla ilgilendiğini belirterek, "Hastanemiz 21.30 sularında vakum bombasıyla sarsıldı. Çocuk doktorumuz Abdurrahman'ın o esnada bulunduğu acil servisin yüzde 90'ı yıkıldı. Çocuk bakım ünitesinin yüzde 80'ininde hasar meydana geldi." dedi.

Abdurrahman'ın 3 yıldır Kudüs Hastanesi'nde hizmet verdiğini ifade eden Ebu Bekir, "Halep'te bombaların hedefi olan çocuklarımızı şimdi kimin kurtaracağını bilmiyoruz. Doktorumuz hastalarla ilgilenebilmek için Türkiye'deki ailesinin yanına bile gitmezdi." ifadesini kullandı.

- " Dünya Esed'in katliamlarına sessiz kalıyor"

Ebu Bekir, Abdurrahman'la beraber bir diş doktoru ve üç çalışanın daha saldırıda hayatını kaybettiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Kudüs hastanesi daha önce de 5 defa rejim uçaklarının hava saldırısına maruz kalmıştı. Daha önceki saldırılarda da çocuk servisi büyük hasar görmüştü. Basın yoluyla Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer kuruluşlara hastanelerin saldırılarına ilişkin duyurularımız oldu. Dünya Esed'in katliamlarına hala sessiz kalıyor. Halep, ABD ve Rusya'nın Lazkiye ve Doğu Guta için yaptıkları anlaşmanın dışında tutuluyor. Elbette oralarda da katliamlar var. Ancak Halep'te hemen hemen her gün onlarca sivil Rusya ve rejim saldırılarında yaşamını yitiriyor"

Kudüs Hastanesi doktorlarından Mahmud Zaza da, "Kelimeler çocuk doktorumuz Abdurrahman'ı anlatmak için kifayetsiz kalıyor. İşini ve çocukları çok severdi. Hastane yakınına düşen bir füzeyi duyması üzerine dışarı çıkmış, yaralılara yardım etmek istemiş. Bu sırada vakum bombalı saldırı gerçekleşmiş ve arkadaşımız vefat etmiş." dedi.

- "Halep yanıyor"

Esed rejiminin Halep'e yoğunlaşan ve 200 sivili öldüren saldırıları, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Binlerce kullanıcı, Facebook profil fotoğraflarını kırmızıya çevirirken, Twitter'da ise "#Halep yanıyor (Aleppo is burning)" başlığıyla paylaşımlarda bulunuyor.

Türkiye'nin birçok ilinde de "Halep yanıyor" adı altında destek gösterileri düzenleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :