Halep'te muhaliflere yönelik hava saldırıları

Halep'te muhaliflere yönelik hava saldırıları

Arap ülkelerinde Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlenen hava saldırılarına tepki olarak sosyal paylaşım siteleri üzerinden kampanya başlatıldı

KAHİRE (AA) - Arap ülkelerinde Rusya ve Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği hava saldırılarına tepki gösteren aktivistler, sosyal paylaşım siteleri üzerinden kampanya başlattı.

Arap aktivistler, Halep'te düzenlenen saldırılara dikkati çekmek için sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter üzerinden harekete geçti. Twitter'da Arapça ve İngilizce "Halep Yanıyor" hashtagı ile Facebook'ta da bombardımanın neden olduğu yıkımı gözler önüne seren fotoğraflar paylaşan aktivistlere halktan büyük destek geldi.

Twitter kullancıları söz konusu hashtagı paylaşırken, Facebook kullanıcıları ölen ve yaralanan kadın, çocuk, genç, yaşlı insanlar ile özellikle çocukların yaşadığı korkuyu anlatan fotoğraflar aracılığıyla Halep'te yaşananlara dikkati çekiyor.

Dünyaya Halep'te yaşanan dramı duyurmak isteyen sosyal medya kullanıcıları, yaralıların kurtarılma anları ve hastanelere nakledilmeleri sırasında çekilen görüntüler paylaşarak da destek veriyor.

- Yarım milyon hashtag

Öte yandan aktivistler tarafından, Arapça "Halep Yanıyor" ( #حلب_تحترق) hastagının Twitter'da yarım milyondan fazla kişi tarafından paylaşıldığı, 585 bin etiketle birkaç saatlik zaman içinde dünyada en çok kullanılan hashtag olarak birinci sırada yer aldığı belirtiliyor.

İngilizce hashtag (#AleppoIsBurning) başlığının da binlerce insan tarafından paylaşıldığı ancak Arapçasına oranla daha az tercih edildiği görülüyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :