Halep'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı

Halep'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, Esed rejimi ve Rus güçlerinin Halep kentinde düzenlediği saldırılarda hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı...

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, Esed rejimi ve Rus güçlerinin Halep kentinde düzenlediği saldırılarda hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Fatih Camisi avlusunda cuma namazı sonrası, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının öncülüğünde toplanan gruptakiler Rusya, İran ve Suriye rejimi aleyhine slogan attı.

"Katliamı durdurun Halep'e yol açın", "Halep için ayağa kalk" pankartları açan gruptakiler, sık sık tekbir getirdi.

Grup adına açıklama yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Halep'te bu kadar katliam olduğu halde, hala camileri bu kadar az doldurmanın büyük bir utanç olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Cemaatlere sesleniyorum, neyin peşindesiniz? O namazlarınız sizi kurtarmaz, camilerde kıldığınız namaz sizi kurtarmaz. Utanın kendinize gelin. Cemaatler, 'Siyasiler ne der?' diye meydanlara inmiyorsunuz. Merak etmeyin o siyasiler sizden daha çok bağırıyor, sizden daha çok lanetliyor. Siz de korkunuzu yenin artık. Bu nasıl bir korku, nasıl bir vurdumduymazlık. Kadınları, çocukları, masum insanları öldürüyor, peki öldürülmesin diye meydanlara mı indiniz, bir milyon insan sokaklara mı çıktınız? Esed, Rusya katildir, sessiz kalan katildir."

Şam Alimler Birliği Konseyi Başkanı Usame Er-Rıfai de gruptakilere, Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep'te düzenlediği saldırılarda hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :