Halep'te Bombalı Saldırı: 25 Ölü, 150 Yaralı

Halep'te Bombalı Saldırı: 25 Ölü, 150 Yaralı

Esed'e bağlı ordu güçlerinin Halep'de bir pazar yerine attığı varil bombası sonrası ilk belirlemelere göre 25 kişi öldü çok sayıda kişi yaralandı

HALEP (AA) - Suriye ordusuna ait helikopterin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan Firdevs mahallesindeki pazar yerine 3 "varil bombasıyla" saldırdı. İlk belirlemelere göre 25 kişinin öldüğü, 150 kişinin de yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin sivil savunma yetkililerinden edindiği bilgiye göre, orduya ait bir helikopter Halep'te yönetim karşıtlarının denetiminde olan sivillerin yoğunlukta alış veriş yaptığı Firdevs mahallesindeki pazar yerine 3 varil bombası attı.

Saldırıda ilk belirlemelere göre aralarında kadın ve çocuklarında yer aldığı 25 kişinin öldüğünü ve 150 kişinin de yaralandığını ifade eden yetkililer, "Saldırı bölgesindeki ekiplerimiz enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor. Enkaz altında kalan çok sayıda insan var, enkazdan insan sesi geliyor onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Rejimin ikinci saldırı ihtimaline karşı bölgeye sivilleri almıyoruz" dedi.

Pazar yerinde iş makineleri yardımıyla enkazların kaldırılmaya çalışıldığını dile getiren yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe edildiğine dikkat çekti.

Orduya ait helikopterlerin bugün Halep'in Şear mahall- esi ile Bab ilçesi yerleşim yerine varil bombasıyla yaptığı saldırıda da 85 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı