"Halep'e Yol Açın" kampanyası

"Halep'e Yol Açın" kampanyası

Bursa İHH İnsani Yardım Vakfı'nın 4 tır dolusu insani yardımı Halep'e uğurlandı, Kütahya'da da kampanyanın duyurusu yapıldı

BURSA (AA) - Bursa'da, İHH İnsani Yardım Vakfı'nca düzenlenen "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında, rejime bağlı güçler ve Rusya'nın hava saldırıları nedeniyle Halep'te zor günler geçiren Suriyelilere 4 tır insani yardım malzemesi gönderildi.

Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Halil Asa, Doğanbey Otoparkı'nda düzenlenen tırları uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Batılı güçlerin el birliğiyle mazlum Müslüman halkı katlettiğini söyledi.

Son bir ayda Halep'in 4 kez kimyasal silahlarla saldırıya maruz kaldığına dikkati çeken Asa, "Evlerinin üzerine gökten varil bombaları yağan mazlum kardeşlerimiz var. 5,5 milyonluk bir nüfusun 350 bine düştüğü bir Halep var. Bugün Halep'te elektrik yok, hastanelerdeki insanlar ölümü bekliyor. İlaç sıkıntıları var." diye konuştu.

Halep'teki mazlumları mücadele ederken, onların derdine derman olmak için bir kampanya başlattıklarını belirten Halil Asa, "Suriyeli alimlerle, oradaki vatanını korumak için mücadele eden kardeşlerimizle 'Halep'e yol aç' kampanyasını başlattık. Türkiye'nin her tarafında gıyabi cenaze namazları kılınarak, Halep'e doğru yardım tırları yola çıkıyor. Bursa'dan bir tanesi Gürsu ilçesindeki Kızıklı mahallelilerinin hazırladığı meyve tırı olmak üzere 4 tır, oraya ulaşacak." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Bursa Müftü Vekili Mehmet Köktaş ve Suriyeli bir vatandaş dua etti. Ardından yardım tırları, tekbirler eşliğinde uğurlandı.

- Kütahya

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik devam eden katliamlar nedeniyle "Halep'e Yol Açın" sloganıyla yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Yenipazar, gazetecilere yaptığı açıklamada, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, Rusya ve Esed rejiminin Halep'teki saldırılarına tepki göstermek amacıyla Suriye İslam Konseyi ile yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

İnsanların Halep'te katledildiğini, her geçen gün saldırıların arttığına işaret eden Mustafa Yenipazar, "Bu saldırılar Suriye halkını yok etmeye yöneliktir. Şu anda yoğun bakımda yatan hastaların fişlerini çekiyorlar, çünkü elektrik yok. Hastaneler işlemez hale geldi, ameliyatlar yapılamıyor. Bütün dünya zalimleri bir araya gelse, Suriye tek başına da kalsa mazlumun yanında olacağız." dedi.

Bütün sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunan Yenipazar, "(Halep'e yol açın) kampanyasını destekleyin, tırlar çıkartın ve sınırlara ulaştırın. Biz de bu konuda elimizden geleni yapalım." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :