Hakkarili öğrenciler "teknoloji yıldızı" olmak için ter döktü

Hakkarili öğrenciler "teknoloji yıldızı" olmak için ter döktü

Hakkari'de, Cumhurbaşkanlığının 100 Günlük İcraat Programı'nda yer alan Deneyap Projesi'ne katılmak isteyen öğrencilere yönelik uygulamalı sınav gerçekleştirildi- Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca:- "İl genelinden yoğun bir talep var, beklentimizin

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de, geleceğin "teknoloji yıldızı" olmayı hedefleyen öğrenciler, Deneyap Projesi kapsamında yapılan uygulamalı sınavda becerilerini sergiledi.

Hakkari Spor Salonu'nda 457 ortaokul ve lise öğrencisi, kendilerine verilen pipet, CD, şişe, kapak, yapıştırıcı, pet şişe, cetvel, boya, karton, balon ve makas gibi malzemelerle iki saat içinde en uzak mesafeye gidebilecek arabayı yapmak için birbiriyle yarıştı.

Bazı aileler de çocuklarını salonun dışında bekledi.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, yazılı sınavdan sonra uygulamalı sınavın yapıldığını söyledi.

Sınavda ter döken öğrencilere başarı temennisinde bulunan Koca, "Bu sınavın sonucu 15 Mayıs'ta açıklanacak. Yazılı sınavın yüzde 70'i, bugün yapılacak olan uygulamalı sınavın yüzde 30'u alınarak ortalamalar ilan edilecek. Buna göre Gençlik Merkezi'nde kurduğumuz Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitimleri haziran ayının başında başlatmayı planlıyoruz." dedi.

Projenin kent için iyi bir örnek olacağını aktaran Koca, sınavda başarılı olan 160 öğrenciye bu kapsamda eğitim verileceğini aktardı.

Projenin ülke genelinde uygulandığı 12 ilden birinin de Hakkari olduğunu belirten Koca, "Bölgemizde bu uygulama sadece bizde var. Bu bizim için çok önemlidir. Bu proje Türkiye'nin her tarafına yayılacak. İl genelinde yoğun bir talep var, beklentimizin üzerinde bir talep oldu. Bütün ilçelerden hatta Van'dan da gelen var. Bu da bizi sevindirdi." diye konuştu.

Koca, desteklerinden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali İdris Akbıyık ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :