Hakkari'deki terör saldırısına tepkiler

Hakkari'deki terör saldırısına tepkiler

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırılarına tepki göstermek amacıyla Erzurum'da "teröre lanet yürüyüşü" gerçekleştirildi

ERZURUM (AA) - Erzurum'da vatandaşlar, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırılarına tepki göstermek amacıyla "teröre lanet yürüyüşü" düzenledi.

Kentteki Havuzbaşı meydanında toplanan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla, terörü lanetleyen slogan ve tekbirler eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'nden kent meydanına yürüdü.

Kent meydanında toplanan vatandaşlar, şehitler anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okuldu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, yaptığı konuşmada, parti olarak bu saldırıyı ve terörü kınadıklarını dile getirdi.

Karataş, sabah saatlerinde hain terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırı sonucu 10 askerin şehit olduğu ve sivil vatandaşların hayatını kaybettiği haberlerini üzüntüyle aldıklarını belirterek, "Şehit haberleri her gün gelmekte ve duyarsızlığımız her geçen gün artmaktadır. Dört buçuk ton patlayıcının yüklenmesi, nakledilmesi, patlatılması ve bundan istihbarat birimlerinin haberdar olmaması kesinlikle kabul edilemez." dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türk halkının siyaset ideoloji gözetmeksizin el ele olduğunu anımsatan Karataş şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da tüm Türk halkı el ele olmuş, vatana ve millete kastetmiş askere polise kurşun sıkmış hainler karşısında durmuş ve ülkemizin, milletimin bölünmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Terörle mücadelede ayrım yapılamaz. PKK da FETÖ de terör örgütüdür. Ama maalesef görmekteyiz ki PKK ile yapılan mücadele diğer terör örgütleriyle yapılan mücadele kadar önemsenmemektedir. Buradan yetkililere daha duyarlı olmaları konusunda sesleniyoruz. Gencecik evlatlarımız seve seve gözünü kırpmadan vatan için bizler için canlarını siper ediyorlar. Tek bir şehit haberine dahi tahammülümüz kalmamıştır. Devletin terörle yapacağı mücadelede yanındayız ve kanımızın son damlasına kadar ülkücü olarak üzerimize düşen son vazifeyi yapmaya hazırız."

Kalabalık şehitler için okunan duanın ardından dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :