Hakkari'deki terör saldırısına tepkiler

Hakkari'deki terör saldırısına tepkiler

TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Bu vicdan ve insanlık dışı olay, terörün vahşette sınır tanımadığını göstermiştir"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısını kınayarak, "Bu vicdan ve insanlık dışı olay, terörün vahşette sınır tanımadığını göstermiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, terörün ülkenin birliğini hedef aldığını kaydetti.

Teröre karşı birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğine dikkati çeken Palandöken, şu ifadeleri kullandı:

"Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen terör olayı, millet olarak hepimizin yüreğini derinden yakmıştır. Bu vicdan ve insanlık dışı olay, terörün vahşette sınır tanımadığını göstermiştir. Güvenlik kontrolü yapan askerlerimizi ve bölgeden geçen masum sivil vatandaşlarımızın geçtiği noktada tonlarca patlatılan bombanın tek hedefi insanlığın bitirilmesidir. Oysa terörün her türlüsü insanlık suçudur. Bu terör olaylarını işleyen ve karışan hainler iyi bilmeliler ki bu zulümler, asil milletimizin birliğini ve beraberliğini sarsamaz aksine bütünleştirir."

Terörist saldırıların, teröristlerin ve destekçilerinin kapkara yüreklerine yazılmış utançtan, zalimlikten, katillikten başka bir şey olmadığını vurgulayan Palandöken, Türk milletinin bugüne kadar hep birlik ve beraberlik içinde olduğunu, bundan sonra da dik durarak beraberliğini sürdüreceğini belirtti.

Palandöken, TESK olarak saldırıda hayatını kaybeden şehitlere ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulundu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :