Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı

Çukurca ilçesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ahmet Yılmaz'ın cenazesi memleketi Osmaniye'de toprağa verildi

OSMANİYE (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce askeri üs bölgesine düzenlenen havanlı saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ahmet Yılmaz, Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı.

Rahime Hatun Mahallesi'ndeki babaevine getirilen Yılmaz'ın cenazesi, helallik alınmasının ardından törenin yapılacağı Osmaniye Asri Mezarlık Camisi'ne götürüldü.

Burada düzenlenen törene, şehidin yakınlarının yanı sıra Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Törende, şehidin babası İrfan, annesi Keziban, eşi Esma Yılmaz ile yakınları güçlükle sakinleştirildi.

Şehidin eşi Yılmaz, eşinin fotoğrafını okşayarak, "Kara toprak seni daha mı çok sevdi kurban olduğum? Kurban olduğum şehit olan arkadaşlarının yanına mı gittin? Sen onları çok severdin, onlar mı seni cennetten yanlarına çağırdı? Şehit olan arkadaşların için gece gündüz ağlardın." diyerek gözyaşı döktü.

Anne Keziban Yılmaz ise "Yavrum bizi bırakıp nereye gidiyorsun. Ben seni nasıl kara toprağa teslim ederim yavrum." diyerek feryat etti.

Şehidin 3 aylık kızı Ecrin Yılmaz da tören alanına kadın polis memurlarının kucağında getirildi.

Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Osmaniye Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde dün terör örgütü PKK mensuplarınca askeri üs bölgesine düzenlenen havanlı saldırıda Piyade Uzman Çavuş Ahmet Yılmaz (27) şehit olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :