Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı

Saldırıda şehit düşen Piyade Asteğmen Ömer Baydili ve Jandarma Er Latif Aşıkmuslu için, İstanbul'da cenaze töreni düzenlendi- Fatih Camisi'ndeki cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Görmez kıldırdı

İSTANBUL (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Asteğmen Ömer Baydili ve Jandarma Er Latif Aşıkmuslu için İstanbul'da cenaze töreni düzenlendi.

Fatih Camisi'nde düzenlenen tören öncesinde, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Şehit cenazelerinin musalla taşına konulması sırasında, yakınları şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarını öperek gözyaşı döktü.

Şehitler için ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ali İmran suresinin şehitlere ilişkin ayetini okuyarak, "Bugün iman, vatan, ezan, milletimizi millet yapan yüce değerler uğruna canlarını veren şehitler kervanına iki değerli Mehmetçiğimizi katarak ebediyete uğurluyoruz." dedi.

Şemdinli'deki saldırıda şehit olanlara rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyen Görmez, "Allah makamlarını, mekanlarını cennet eylesin. Şehadet, ölümü öldürmek olan bir imandır. Şehitlik zalimin kahrını, katilin lanetini arttıran yüce bir makamdır. Nasıl yüce değerler uğruna can verenler için, Allah'ın ebedi merhameti haksa bu kardeşlerimizi öldürenler de Allah'ın gazabından kurtulamayacaktır. Şehitlerimizin bizim üzerimizdeki en büyük hakkı; uğruna canlarını verdikleri birlikte, beraberlikte, kardeşlikte ısrar etmek ve zerre kadar taviz vermemektir." diye konuştu.

Helallik alınmasının ardından Piyade Asteğmen Ömer Baydili'nin babası Samim Baydili, oğlunun tabutuna sarılıp öperek, "Yeter, yeter, artık ne olur yeter." dedi.

Daha sonra, şehit Piyade Asteğmen Ömer Baydili'nin naaşı Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. Şehit Jandarma Er Latif Aşıkmuslu'nun naaşı ise memleketi Çankırı'ya gönderildi.

Cenaze törenine, Ömer Baydili'nin babası Samim, annesi Elif ve ağabey Ömür Baydili, Latif Aşıkmuslu'nun babası Kamil ve annesi Elif Aşıkmuslu, şehitlerin yakınları ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, bazı ilçelerin kaymakamları ve belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bazı kurum ve kuruluşlar çelenk gönderdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :