Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı

Şemdinli ilçesindeki bombalı saldırıda yaşamını yitiren Bahri Fırat'ın yakınları, terör örgütü PKK'nın saldırılarını kınadı- Yaşar Fırat:- "Biz Çözüm Süreci ve sonrasında barış naraları atan insanların, bugün de bu olaylar için aynı naraları atmasını, ayn

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybeden Bahri Fırat'ın yakınları, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

İlçeye bağlı Üzümkıran köyünde taziyeleri kabul eden Fırat'ın yakınları, terör örgütü PKK'nın saldırılarını kınadı.

Bahri Fırat'ın yakınlarından Yaşar Fırat, ramazan ayında terör örgütünün saldırısı sonucu köylerindeki iki köy korucusunu şehit verdiklerini, Kurban Bayramı'nda da AK Parti milletvekili adayı Ahmet Budak'ın evinde katledildiğini anımsattı.

Saldırıda sivil ve askerlerin şehit olduğunu dile getiren Fırat, şöyle dedi:

"Biz Çözüm Süreci ve sonrasında barış naraları atan insanların, bugün de bu olaylar için aynı naraları atmasını, aynı üzüntüyü göstermesini istiyoruz. Kendilerini ortaya atarak bu saldırının bir katliam olduğunu söylemelerini bekliyoruz. Bölgemizin belli başlı sorunları var. En büyük sorunumuz buradaki gençlerimizin işsiz olması. Gençlerimiz burada iş olmadığı için kahvelerde zaman geçiriyorlar. Devletimizin, bu gençlerimize sahip çıkmasını istiyoruz. Bu sıkıntılardan dolayı gençlerimiz başka yerlere kayabiliyorlar. Gençlerimizin başka yere kaymaması, güzel bir gelecek elde edebilmesi için onlarla ilgilenilmesi gerekiyor."

-"Hep birlikte halay çekebilelim"

Bahri Fırat'ın kuzeni Haşim Karadeniz de Üzümkıran köyünün birçok şehit verdiğini anlattı.

"Gençlerimiz bu topraklarına sahip çıkıyor çok şükür ama gençlerimiz hepsi işsiz. Devletimizin de desteğini alamayınca gençlerimiz çaresiz kalıyor. Bu köyde 50'den fazla hafız gencimiz var. 20'den fazla imam var. Kalkıp kendi polisine askerine taş atmıyorlar." diyen Karadeniz, şunları söyledi:

"Artık bu saatten sonra bir şeyler yapılmalı. Devletimiz ve aşiret büyüklerimiz bu işe el atmalı. Bölge halkı olarak büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Nereye kadar bu ölümler olacak. Bu gençlere çok yazık. Susarak nereye kadar sesimizi çıkarmayacağız. Dün, dayımın oğlu öldürüldü, gözlerimizin önünde şehit edildi. Bizim canımız, yüreğimiz yanıyor. Bu nedenle bu olayların son bulmasını istiyoruz. Artık yeter, nereye kadar. Polis, asker, bu halk hep birlikte aynı anda halay çekebilelim, herkes birbirini ziyaret edip, çayını içebilsin. Yeter artık bu kadar ölümle nereye kadar gidilecek."

- "Her zaman devletimizin yanındayız"

Tahsin Fırat da, Üzümkıran köylüleri olarak yıllardır terörle mücadelede devletin yanında yer aldıklarını ve buna devam edeceklerini belirtti.

Saldırıda yakınını kaybetmekten duyduğu üzüntüyü ifade eden Fırat, "Üzümkıran köyü kahramandır. Terörle mücadele ediyor. Devletimizin de bize sahip çıkmasını istiyoruz. 25'in üzerinde şehit verdik. Biz devletimizin, milletimizin yanındayız. Bizim köyümüz devletin dışında hiçbir şeye destek vermemiştir. Dün yeğenimi şehit verdim. Terör nedeniyle yaylalarımızı kullanamıyoruz, kışın da yoğun kar yağışı nedeniyle çığ tehlikesi yaşıyoruz. Her zaman kahraman bir köy olarak anıldık terörle mücadele konusunda. Devletimizden de bunun karşılığında bizi sahiplenmesini bekliyoruz. Bugün bakanımız taziyemize geldi. Bu bizi sevindirdi. İlk kez bir bakan köyümüze geldi. Mutluyuz. Kendisine teşekkür ederiz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :