Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı

Mardin'deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya tepki gösterdi- Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Kandemir: - "PKK terör örgütü Kürt hal

MARDİN (AA) - Mardin'deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, 10 askerin şehit olduğu, 5 vatandaşın hayatını kaybettiği, 10'u asker 26 kişinin yaralandığı terör saldırısına tepkisini dile getirdi

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkari'de hain ve alçakça gerçekleştirilen saldırıyı nefretle kınadıklarını bildirdi.

Terör örgütü PKK'nın yaptığı bu hain saldırılarla amacına asla ulaşamayacağına işaret eden Kandemir, bu tür saldırıların bütün toplumu birbirine daha da kenetlendirdiğini belirtti.

- "Bunlar sadece insanlık dışı oyunların maşası olabilirler"

"PKK terör örgütü Kürt halkına zarar vermekten başka bir şey yapmamıştır. Buna siyasi uzantıları da dahildir. " diyen Kandemir, saldırıda şehit olan askerlerin ve hayatını kaybeden vatandaşların bu ülkenin evladı olduğunu vurguladı.

Kandemir, saldırıyı yapanların insanlıktan nasibini almamış kişiler olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bunlar, sadece ülkemizin üzerinde oynanan basit, çirkin, insanlık dışı oyunların maşası olabilirler. Bu ve buna benzer saldırılarla bölge halkının gerçekleri görmesine neden oluyorlar. Bölge halkı eskisi gibi değil, her şeyin bilincinde ve devletin yanında. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa diliyorum."

- "Terör örgütü sivilleri cezalandırma yoluna gitmiştir"

Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, bu saldırının aşiret temsilcilerinin teröre karşı tepkilerini dile getirdiği saatlerde meydana gelmesinin manidar olduğunu aktardı.

Akgül, bölge halkının terör örgütlerine prim vermeyeceğini vurgulayarak, "Son demlerini yaşadığını sivilleri de içine katarak yaptığı bu saldırıyla net bir şekilde gösteren terör örgütü, özellikle hendek meselesinden sonra kendisine prim vermeyen, destekleri olmayan sivil halkı cezalandırma yoluna gitmiştir. Tüm bunlara rağmen halk bu örgütün küresel şeytani aklın bir taşeronu olduğunu kavradı." ifadelerini kullandı.

- "Hep birlikte teröre, 'dur' demeliyiz"

Din Bir-Sen Bölge Başkanı Mehmet Şirin Ersan, tüm insanlığı hedef alan bu saldırıları lanetlediklerini söyledi.

Bu tür saldırıların son bulması için 15 Temmuz ruhuyla hareket edilmesi gerektiğini belirten Ersan, terör örgütünün hedef gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırılarla amacına asla ulaşamayacağını belirtti.

Ersan, "Başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere herkes el ele verip bu coğrafyaya sahip çıkmalıyız. Bu terör saldırıları bizleri bıktırmamalı, aksine daha da kenetlendirmeli. 15 Temmuz ruhuyla hep birlikte teröre, 'dur' demeliyiz. Bu ruh terörü bitirir." şeklinde konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :