Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Kaya ve Antakya Belediye Başkanı Kimyeci, bölücü terör örgütü mensuplarınca Şemdinli ilçesindeki Durak Karakoluna bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı

HATAY (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı Hatay'da kınandı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, terörün her türlüsüyle ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kat edenlerin hedefine ulaşamayacağını vurguladı.

Savaş, yaptığı yazılı açıklamada Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak Karakoluna bomba yüklü araçla düzenlenen terörist saldırıyı şiddetle kınadığını belirtti.

Terörün birlik ve beraberliğe kasteden çirkin yüzüne bir kez daha şahit olduklarını ifade eden Savaş, şunları kaydetti:

''Terörün her türlüsüyle ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kat edenler hedefine ulaşamayacaktır. Terörle ülkemizin huzuruna kastedenler, birbirine sıkıca kenetlenmiş ülkemiz insanları sayesinde hedeflerine ulaşamayacaklardır. Zor zamanlarda dayanışma içinde, birlik ve beraberlik içinde olan milletimiz bu süreçte de terörle sonuna kadar mücadele edecektir.''

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, gerçekleştirilen hain saldırılarla terörün insanlık ve karanlık yüzünü bir kez daha gösterdiğini bildirdi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun olduğu bölgeye teröristlerce bomba yüklü araçla yapılan saldırıda çok sayıda askerin ile vatandaşın şehit düştüğünü ve yaralandığını aktaran Kaya, açıklamasında şunları ifade etti:

''Bu tür menfur saldırılar terör örgütü ve destekçilerinin acımasızlığını, insanlık dışılığını gösterdiği gibi çaresizliğini de bir kez daha ortaya koymuştur. Ancak ifade etmeliyim ki bu ve benzeri terör eylemleri millet olarak bizleri birbirimize daha çok yakınlaştırmakta, teröre karşı mücadelede inancımızı, kararlılığımızı, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmektedir. Mustafa Kemal Üniversitesi ailesi olarak, terör yoluyla gerçekleştirilen provokasyonlara asla kapılmadan metanet içerisinde onurlu ve gururlu duruşumuzu muhafaza ederek, terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Saldırıda şehit düşenlere Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerimiz başta olmak üzere şehit yakınlarına ve yüce milletimize baş sağlığı diliyorum.''

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, milletin birlik, beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğine kasteden bu saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağına işaret etti. Kimyeci, saldırıda hayatını kaybeden askerlerle ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve Türk milletine başsağlığı diledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :