Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Chebli: - "Alman hükümeti saldırıyı şiddetle kınıyor"- "Dün ve daha önce gerçekleştirilen terör saldırıları hiçbir şekilde haklı gösterilemez"

BERLİN (AA) - Alman hükümeti, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki bombalı saldırıyı sert şekilde kınadı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, başkent Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Şemdinli'deki bombalı saldırıya değindi.

Chebli, "Alman hükümeti Hakkari ilinde düzenlenen ve 18 insanın yaşamını yitirdiği dünkü saldırıyı şiddetle kınıyor. Kurbanların ailelerinin acılarını paylaşıyoruz, yaralıların bir an önce iyileşmesini diliyoruz. Dün ve daha önce gerçekleştirilen terör saldırıları hiçbir şekilde haklı gösterilemez." dedi.

Bu tür saldırıların Güneydoğu Anadolu'daki durumu daha da kötüleştirdiğini ifade eden Chebli, "Bu saldırı, yıllar önce iyi yaklaşımlarla başlatılmış barış sürecinin yeniden başlatılmasının ve siyasi bir çözüme ulaşılmasının ne kadar gerekli olduğunu da göstermiştir. Alman hükümeti de bu barış sürecini teşvik etmeye hazırdır." şeklinde konuştu.

- Almanya'da yakalanan Suriyeli sığınmacı

Alman Hükümeti Sözcü Vekili Ulrike Demmer de basın toplantısında, Almanya'da bombalı eylem hazırlığında olduğu şüphesiyle Suriyeli sığınmacı Jaber Albakr'ın yakalanmasıyla ilgili olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, güvenlik güçlerine ve bu kişinin yakalanmasına yardım eden Suriyelilere müteşekkir olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Johannes Dimroth da Albakr'ın yakalanmasının, bir kez daha Almanya'nın uluslararası terörizmin hedefinde olduğunu ve Avrupa'nın bazı yerlerinde görülen terör eylemlerinin Almanya'da da yaşanabileceğini gösterdiğini ifade etti.

Dimroth, terör zanlısının yakalanmasının ülkedeki güvenlik ve istihbarat birimlerinin ne kadar iyi çalıştığını da gözler önüne serdiğini kaydetti.

Alman polisi cumartesi günü düzenlediği operasyonda Albakr'ın Chemnitz kentinde kaldığı evde tahrip gücü yüksek patlayıcı bulmuştu. Operasyon sırasında yakalanamayan ve iki gün ülke genelinde aranan Albakr gece yarısı Leipzig kentinde yakalanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :