Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı

Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında yaşamını yitiren vatandaşlardan 3'ü Şemdinli, biri Yüksekova'da defnedildi, İran vatandaşının cenazesi de yakınlarına teslim edildi- İlçede esnaflar terör saldırısına tepki göstererek kepenklerini açmadı

HAKKARİ (AA) - Şemdinli'de terör örgütü PKK'nın patlayıcı yüklü araçla düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlar toprağa verildi.

Terör saldırısında yaşamını yitirenlerin otopsi işlemleri tamamlandı.

Yakınları tarafından hastaneden alınan Sinan Erbaş (20), Bahri Fırat (29) ve öğretmen Oğuz Uysal (24) Şemdinli'de, Selami Çevik (31) de Yüksekova'da toprağa verildi. İran uyruklu Şemsettin Resai'nin cenazesi de sınır kapısında yakınlarına teslim edildi.

Şemdinli'de hayatını kaybeden vatandaşlar için taziye kuruldu. Taziyede, çevre ilçelerden gelenler de başsağlığı dileklerini iletti.

- Esnaftan teröre tepki

İlçe merkezindeki esnaflar da terör saldırılarına tepki amacıyla kepenklerini açmadı.

İlçede terör olayları nedeniyle huzursuz olduklarını dile getiren esnaflar, tepkilerini kepenk açmama kararı alarak gösterdiklerini söyledi.

Esnaflardan Nihat Çetinkaya, AA muhabirine, yaşanan saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Saldırıda askerlerin yanı sıra sivil vatandaşların da hedef alındığını anımsatan Çetinkaya, "Bugün buna tepki göstermek için herkes evine çekilmiş durumda. Şemdinli halkı olarak birlik ve beraberlik içinde bu terör saldırısına gereken cevabı vermeye çalıştık. Sivil insanlarımızın ve askerlerimizin hedef alınmasını kabul etmiyoruz. Çok üzgünüz. Masum sivil insanların, askerlerin ne günahı var. Yaşananlar bir vahşettir. Bu terör olaylarının her zaman karşısındayız ve karşısında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Bu arada, terör saldırısının yaşandığı bölgede enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Şemdinli'de dün Durak Hudut Bölük Komutanlığı önünde yol kontrol ve arama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine yönelik terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirilmiş, olayda 10 asker ve 5 sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :