Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı

Güneydoğu'daki belediye başkanları ve aşiret liderleri terör örgütü PKK'nın Hakkari'de bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıya tepki gösterdi- Ceylanpınar Belediye Başkanı ve Naimi aşiretinin lideri Atilla: - "Bu mesajların modası geçti, Türkiye art

ŞANLIURFA (AA) - Güneydoğu'daki belediye başkanları ve aşiret liderleri terör örgütü PKK'nın Hakkari'de bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıyı kınayarak, sert tepki gösterdi.

Ceylanpınar Belediye Başkanı ve Naimi aşiretinin lideri Menderes Atilla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısını kınadığını belirterek, büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Aşiret liderlerinin Van'da teröre tepki amacıyla düzenlediği toplantının Türkiye'nin geleceği açısından kritik bir önem taşıdığına dikkati çeken Atilla, "Ülkemizin birliği, beraberliği, vatanın, toprağın bütünlüğü, bayrağın tekliği açısından çok önemli bir toplantı yapıldı. Liderler, parti, ırk, renk farkı gözetmeksizin bir araya geldi." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin bölgede artık oyun kurucu bir ülke konumunda olduğunu vurgulayan Atilla, şöyle konuştu:

"PKK'nın akıl hocaları bize mesaj vermek istiyor. Aşiret liderleri PKK'nın karşısında Türkiye'nin yanında olduğunu ortaya koydu. Hakkari'den Van'a mesaj verme gayretine girdiler. Bu mesajların modası geçti. Türkiye artık mesaj alan değil, mesaj veren bir ülke konumuna geldi. Eskiden Türkiye üzerinden oyun kurulurdu ancak şimdi Türkiye oyun kurucu olarak rol alan ülke konumunda. Eski düzen çoktan geride kaldı artık. Güçlü bir Türkiye var, asıl bunu hazmedemiyorlar. Şu an terör saldırıları bitmedi daha bir süre de bitmeyecek olsa da saldırılarının sonunun geleceği artık netleşmeye başladı. PKK ve akıl hocalarının isimleri Türkiye'de silinecek ve kimse artık hatırlanmayacak. Şu an Türkiye, Suriye ve Irak'tan çıksın diyenler ile bombaları patlatanların akıl hocaları aynı birlikte aynı kaynaktan besleniyor. 15 Temmuz darbe girişimini güçlü halkıyla bertaraf eden Türkiye, terör örgütü PKK'yı da aynı şekilde bertaraf etme kudretine sahiptir."

- "Bölge insanı artık PKK'yı görmek istemiyor"

Akçakale Belediye Başkanı ve Ubeydi aşireti lideri Abdulhakim Ayhan da Türkiye'nin alçakça bir saldırıyla daha karşı karşıya kaldığını bildirdi.

Saldırının aşiret liderlerinin teröre tepki koyduğu saatlerde meydana gelmesinin tesadüf olmadığını ifade eden Ayhan, terör örgütü PKK'nın bilinçli olarak gündemi değiştirmek için saldırının zamanlamasını ayarladığına dikkati çekti.

Terör örgütü PKK'nın tükenmek üzere olduğunu vurgulayan Ayhan, şunları söyledi:

"Bilinçli olarak gündem değiştirmek için yaptılar. Aşiret liderlerinin teröre tepkisinin önüne geçmek ve medyada yer almasını engellemeye yönelik alçakça bir saldırı gerçekleştirildi. PKK'nın Kürtleri temsil etmediği iyice ayyuka çıktı. Köklerinin kazındığını ve sonunun geldiğini gören PKK son çırpınışlarıyla ne yapacağını bilmez bir hale geldi, bölge insanı artık PKK'yı yanında ve yöresinde görmek istemiyor. Teröristlerin kendilerinden uzak durmasını istiyor, bunu hazmedemeyen PKK ise kendini kaybetmiş durumda saldırılar yapıyor. Türkiye'in her tarafında vatandaşlar bir olmuş teröre karşı duruyor. Herkes bilsin ki başta kendi aşiretimiz olmak üzere diğer aşiretlerle beraber, Türkiye'nin yanında devletimizin arkasında olacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :