Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Özdemir:- "Hem bu kalleş, hain ve satılmışlar hem de onların iş birlikçileri ve onları kullanan emperyalist devletler yanılıyor. Millet olarak bu saldırılar bizi birbirimize daha çok kenetliyor"

ANKARA (AA) - Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Hakkari'deki terör saldırısına ilişkin, "Hem bu kalleş, hain ve satılmışlar hem de onların iş birlikçileri ve onları kullanan emperyalist devletler yanılıyor. Millet olarak bu saldırılar bizi birbirimize daha çok kenetliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak Jandarma Karakoluna yönelik terör saldırısını kınadı.

Hain terör örgütünün bu son eyleminin de birliğe, huzura, can ve mala karşı yapıldığını ifade eden Özdemir, terör örgütünün kalleşçe saldırılarıyla millete korku salmayı, devlete karşı güvensizlik oluşturarak huzursuzluğu had safhaya çıkarıp istikrarı bozmayı umduğunu belirtti.

Özdemir, "Hem bu kalleş, hain ve satılmışlar hem de onların iş birlikçileri ve onları kullanan emperyalist devletler yanılıyor. Millet olarak bu saldırılar bizi birbirimize daha çok kenetliyor." görüşünü paylaştı.

Örgütün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da aldığı büyük darbelerle çöküntüye uğradığına, bölgede varlığını ispatlayabilmek için ses getirecek eylemlere kalkıştığına, milleti birliği ve dirliğine yönelik eylemlerle yıldırmaya çalıştığına işaret eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Adı ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin terörün her türlüsüne karşı çıkan Türkiye, maalesef dost görünümlü emperyalist devletlerin kirli oyunlarına sahne oluyor. Sahnelenen bu oyunları hükümetimiz de milletimiz de çok iyi bilmektedir. Bin yıllık kardeşliğimizi bozamayan ve kirli düşüncelerine halkımızı oyuncak edemeyen kalleşler, sivil ve masum vatandaşlarımızın yanı sıra devletin güvenlik güçlerine karşı giriştikleri saldırılarıyla direncimizi kırmaya çalışıyor.

Millet olarak kararlıyız, bu hainlere karşı direneceğiz ve onları akıttıkları kanda boğacağız. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Milli iradenin temsilcisi konumundaki meşru hükümetimiz de bu hainlerin kökünü kazımakta dirençli, azimli ve kararlıdır. Bu topraklardaki bütün etnik kökenler, aynı bayrak altında, birbirine hoşgörülü ve kardeşlik duygularıyla yaşamak istemektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :