Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı

Eskişehir Valisi Çelik:- "Bu gözü dönmüş caniler, çoluk çocuk, sivil, halk demeden masum insanların canına kastederek, Türk milletinin milli birlik ruhunu bozmaya çalışmaktadır"- "Türk milletinin birlikte yaşama arzusunu, vatan ve bayrak sevgisini hiç kim

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyla ilgili, "Bu gözü dönmüş caniler, çoluk çocuk, sivil, halk demeden masum insanların canına kastederek, Türk milletinin milli birlik ruhunu bozmaya çalışmaktadır. Türk milletinin birlikte yaşama arzusunu, vatan ve bayrak sevgisini hiç kimse bozamayacaktır. Bu tür eylemler, terörist grupların son çırpınışlarıdır." ifadesini kullandı.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak Karakoluna bomba yüklü araçla düzenlenen terörist saldırıyı büyük bir hainlik olarak nitelendirdi.

Haberi büyük bir üzüntüyle öğrendiğine değinen Çelik, şunları kaydetti:

"Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik yapılan bu tür eylemleri büyük bir nefretle kınıyorum. Vatanımızın can ve mal güvenliğini korumak, milletimizin huzur ve refah içinde yaşamasını sağlamak için gece gündüz demeden görev yapan güvenlik güçlerimizi bu tür saldırılar yıldırmayacaktır. Bu gözü dönmüş caniler, çoluk çocuk, sivil, halk demeden masum insanların canına kastederek, Türk milletinin milli birlik ruhunu bozmaya çalışmaktadır. Türk milletinin birlikte yaşama arzusunu, vatan ve bayrak sevgisini hiç kimse bozamayacaktır. Bu tür eylemler, terörist grupların son çırpınışlarıdır. Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bu alçak saldırılar, bizi birbirimize daha çok yakınlaştırarak, kardeşlik bağlarımızı bir kat daha artıracaktır."

Çelik, şehit düşen asker ve sivil vatandaşlara Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine metanet dileyerek, hastanelerde tedavi gören yaralılara ise acil şifalar temenni etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :