Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: - "Son dönemde yapılan operasyonlarla terör örgütü artık köşeye sıkıştı. Bu durum dağ kadrosunda da ciddi zayiatlara yol açtı"

ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Son dönemde yapılan operasyonlarla terör örgütü artık köşeye sıkıştı. Bu durum dağ kadrosunda da ciddi zayiatlara yol açtı." dedi.

Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Terörün son zamanda canlarını çok yaktığını vurgulayan Torun, "Terörün bitmesi için nasıl karar alınması gerekiyorsa biz o kararı sonuna kadar destekleriz. Yeter ki bu akan kan dursun. Biz her konuda destek vermeye hazırız." ifadesini kullandı.

"Giden canlar hepimizin canı, bu vatan evlatları hepimizin evladı" diyen Torun, şöyle devam etti:

"Ancak alınan tedbirler demek ki yeterli olmuyor. Bu durumu daha geliştirmek ve üzerinde daha fazla durmak lazım. Bir şekilde çözüm aramak gerekiyor. Bugün maalesef 10 eve ateş düştü. Artık bu durum tahammül edilemez hale geldi. CHP olarak terörün bir an önce sonlandırılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Yeter ki terör son bulsun."

Torun, terör örgütünün artık köşeye sıkıştığına dikkati çekerek, "Son dönemde yapılan operasyonlarla terör örgütü artık köşeye sıkıştı. Bu durum dağ kadrosunda da ciddi zayiatlara yol açtı. Haliyle artık eylem biçimini de değiştirdi. Önceden kalabalık gruplarla eylem yapıyorlardı, şimdi intihar saldırıları yapıyor. Ama mesele bataklığı kurutmak. Onun için bir an önce o bataklığın kurutulması için tedbirler alınmalıdır." dedi.

Torun, dağda olduğu gibi şehir merkezlerinde de mutlaka terörün üzerine gidilmesi gerektiğini ve gelen istihbaratların anında değerlendirilmesini istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :