Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı

Çukurca ilçesinde yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine yönelik terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Keleş'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, Sakarya'daki babaevine getirildi

SAKARYA (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş'in cenazesi, Sakarya'daki baba ocağına getirildi.

Şehit Keleş'in Türk bayrağına sarılı tabutunu taşıyan askeri uçak, Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı'na indi.

Uçaktan askerlerin omuzuna alınan naaş, Sakarya Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracına taşındı.

Şehit Hasan Keleş'in cenazesi, daha sonra karayoluyla Karasu ilçesi Tepetarla Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Şehidin naaşı askerler tarafından indirilirken baba Yaşar Keleş ve diğer aile bireyleri büyük üzüntü yaşadı.

Şehidin cenazesini, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Mutlu Işıksu ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

Keleş'in cenazesi, bugün düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Çukurca-Hakkari Karayolu Doğanlı bölgesinde, terör örgütü PKK mensupları, önceki gün yol kontrolü yapan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırmış, çıkan çatışmada 8 asker şehit olmuş, 25 asker de yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :