Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı

Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Peker için tören düzenlendi- Törene şehidin Hakkari'de görevli ikiz kardeşi Uzman Çavuş Ertan Peker de katıldı

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Peker için tören düzenlendi.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen törende şehit Peker’in Türk bayrağına sarılı naaşı tören alanına getirilerek cenaze namazı kılındı.

Saygı duruşunun ardından şehidin öz geçmişi okundu.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, törende yaptığı konuşmada, kahraman ikiz kardeşlerin Hakkari gibi zor bir coğrafyada görev yaptığını söyledi.

İki kardeşin bölücü terör örgütüne, hainlere karşı mücadele ettiğini anlatan Tayanç, şunları belirtti:

"Bölücü terör örgütü ile sağlanan bir temasa müteakip alınan bir görev. Alınan göreve hiç yorgunluk emaresi göstermeden hırsla azimle giden kahramanlar, gittikleri görev yerinde pusu mevzisinde karşıdaki hain terör örgütünün düzenlediği kahpece el yapımı patlayıcı düzenekleri, o düzeneğin karşısında göğsünü gererek şehadet şerbetini içmiş bir kahraman. Burada ailesine, kardeşine, yakınlarına, sevenlerine sabır ve metanet diliyorum."

Daha sonra şehidin naaşı, Hakkari'de görevli ikiz kardeşi Uzman Çavuş Ertan Peker, Tugay Komutanı Tayanç ve silah arkadaşlarınca memleketi Yozgat'a götürülmek üzere Van'a uğurlandı.

Tugay Komutanı Tayanç, şehidin ikiz kardeşi Peker'i teselli etmeye çalıştı. Kardeşinin naaşının taşındığı helikoptere binen Peker'e silah arkadaşları başsağlığında bulundu.

Törene Hakkari Vali Vekili Hasan Ongu, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu katıldı.

Çukurca'da Avuş Tepe bölgesinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Uzman Çavuş Gökhan Peker şehit düşmüş, 2 asker yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :