Hakkari'deki terör operasyonu

Hakkari'deki terör operasyonu

Hakkari'de, terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Korkut'un cenazesi, Van'da düzenlenen törenin ardından memleketi Zonguldak'a uğurlandı

VAN (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle yaşanan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Okan Korkut için tören düzenlendi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında düzenlenen törene, Vali İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Şehit Korkut'un cenazesinin tören alanına getirilmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve şehidin öz geçmişi okundu.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu dua sonrası Korkut'un naaşı memleketi Zonguldak'a uğurlandı.

Piyade Uzman Çavuş Korkut, Şemdinli'de terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit düşmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :