Hakkari'deki hain saldırıya tepkiler

Hakkari'deki hain saldırıya tepkiler

Hakkari, Van ile Bitlis'te siyasi parti ve sivil toplum örgütü yöneticileri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen terör saldırısında asker eşi ve 11 aylık bebeğinin yaşamını yitirdiği saldırıyı lanetledi - AK Parti Hakkari

VAN (AA) - Hakkari, Van, Bitlis'te ve Hakkari'de siyasi parti ve sivil toplum örgütü yöneticileri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen terör saldırısında asker eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya'nın yaşamını yitirdiği saldırıyı kınadı.

AK Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, AA muhabirine, hain terör saldırısında hayatını kaybeden anne ile bebeğinin üzüntüsünü ve acısını yaşadıklarını söyledi.

Herkesin terör örgütüne karşı tepkisini dile getirmesi gerektiğine vurgu yapan Gür, "Allah rahmet eylesin, ailesine sabırlar diliyorum. Tek yürek, tek vücut ve inanç ile bu terör örgütlerinin bittiğine şahitlik etmekteyiz. Acılarımızı unutmayacağız. Birliğimiz ve dirliğimiz ile terör odaklarına inat millet olarak yarınlarımız için kenetleneceğiz. Başımız sağ olsun, mekanları cennet olsun." dedi.

Memur-Sen İl Başkanı Feysel Çiftçi de masum ve günahsız bir anne ile bebeğini hunharca katledenleri lanetlediklerini ifade etti.

Olayın faillerinin en kısa sürede bulunup cezalandırılmalarını umut ettiklerini aktaran Çiftçi, şu değerlendirmede bulundu:

"İnsanlıktan, merhametten, mertlikten velhasıl hiçbir anlayıştan ve inançtan nasiplenmemiş olanların gerçekleştirdiği bu vahşetin hiçbir gerekçesi olamaz. Bu tür katliamlar ile toplumsal barış ve hoşgörüyü bozmaya çalışanlara fırsat vermememiz gerekir. Rabb'im Hak tarafında olmayı bizlere nasip etsin. Menfur saldırıda hayatını kaybeden masum anne ve bebeğinin yüzü suyu hürmetine biz çaresiz ve günahkar kullarını affetmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Kelimelerin yetersiz, sözün ise bittiği yerdeyiz."

MHP İl Başkanı Fatih Özbek, saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığında bulunarak, her türlü terörü lanetlediklerini söyledi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan açıklamada, "Bu menfur terör eylemini lanetliyoruz. Yaşamını yitiren anne ve bebeğine Allah'tan rahmet tüm ailesine başsağlığı diliyoruz. Bölgemizde yaşanan terör olaylarının artık sona ermesini, insan ölümlerinin son bulmasını temenni ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

AK Parti Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül de terör saldırısına tepki göstererek, şunları belirtti:

"Terör örgütünden başka bir şey beklenemez. Haçlının taşeronu olan PKK hainleri, çeteleri, kahraman güvenlik güçlerimize zarar veremeyince kinlerini sivil insanlardan çıkarmaya başladılar. 11 aylık bir bebeği, savunmasız bir kadını acımasızca katleden bu hainleri kınıyorum. O mazlumların, o yüreği tertemiz annenin ve o bebeğin kanlarında inşallah boğulacaklardır. Kahraman askerimize, ailesine, sevenlerine sabırlar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun."

Şemdinli Güvenlik Korucuları ve Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Ubeydullah Şen ise hain terör örgütünü kınadığını dile getirerek, "Avrupa'nın ve ülkemize düşman olan ülkelerin kiralık katilleri olan PKK hainleri, güvenlik güçlerimize güçleri yetmeyince kinlerini sivil insanlardan çıkarmaya başladılar. 11 aylık bir bebeği, savunmasız bir kadını acımasızca katleden bu hainleri kınıyorum. Şunu unutmasınlar, karşılarında eski Türkiye yok. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ve unutmasınlar asla ve asla başaramayacaklar." diye konuştu.

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Hakkari İl Temsilcisi Mehmet Can Bütün de Nurcan Karakaya ve 11 aylık Bedirhan bebeğin terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesi ile hain terör örgütünün ne kadar acımasız ve kalleş olduğunu bir kez daha gördüklerini belirtti.

Terör örgütünün bir bebeği şehit edecek kadar alçaklaştığını dile getiren Bütün, şöyle dedi:

"Terör şebekelerinin milletimizin arasına sokmak istediği fitneden, her türlü şerden, fesattan, kardeşlik hukukunu çiğnemekten milletçe muhafaza etmemiz gereken günlerden geçiyoruz. Batısıyla doğusuyla, kuzeyiyle, güneyiyle, dilleri, ırkları, renkleri ne olursa olsun bütün mazlumların, mağdurların umut bağladığı cennet vatanımızı her türlü sıkıntıdan, kederden bertaraf edecek güçteyiz. Terör örgütü PKK ne yaparsa yapsın başaramayacak ve tarihin çöplüğüne gömülüp gidecek."

- "Terör masum insanları hedef almıştır"

Memur Sen Van İl Temsilcisi Osman Ayşin, saldırının hiçbir insani değerle bağdaşmayacağını belirterek, terörün iğrenç yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.

Saldırıyı şiddetle lanetlediklerini ve masum insanlara yönelik saldırıları kabul etmediklerini ifade eden Ayşin, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Bu saldırı vahşetten başta bir şey değildir. Her zaman bölge insanının hakkını savunduğunu ileri süren terör örgütü, bir kez daha sivil masum insanları hedef almıştır. Bu saldırının hiçbir davada, hiçbir mücadelede yeri yoktur ve olamaz. Bir kadına, masum bir meleğe yönelik saldırı hiçbir insani değerle bağdaşmaz. Biz böyle bir saldırıyı kabul etmiyoruz. Son zamanlarda devletimiz terörle kararla bir mücadele yürütüyor. Son demlerini yaşayan ve büyük kayıplar veren terör örgütü, gözleri kararmış bir şekilde kadın, çocuk, yaşlı demeden herkese saldırıyor. Bunların, Kürtlerin hakkını savunmakla bir alakası yok. İnşallah bitti, bitiyorlar. Devletin attığı kararlı önlemlerle nefes alamıyorlar."

Bölge halkının da artık bunlara fırsat vermemesi gerektiğini sözlerine ekleyen Ayşin, ülkenin birlik ve beraberliğine kastedenleri kınadı.

Ayşin, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesiyle ülkenin güzel günlere kavuşacağına inandıklarını ifade etti.

- "Saldırıyı kınıyor, lanetliyoruz"

MHP Van İl Başkanı Salih Gürgöralp, parti olarak her zaman teröre karşı tavırlarının net olduğunu söyledi.

Terör örgütünün alçaklığını her ortamda dile getirdiklerini, insanlara iç yüzünü anlattıklarını vurgulayan Görgöralp, "Bu saldırıyı yapanları Allah 'Kahhar' ismiyle kahretsin. Lanetliyoruz. Parti olarak her zaman terörün karşısında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. 11 aylık bebeğin, annenin ne suçu var. Bu insanlara saldırmanın hiç bir açıklaması olamaz. Yabancıların maşası olan teröristler, güçleri kalmadığı için masum insanlara saldırıyor. Kınıyor, lanetliyoruz." ifadesini kullandı.

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan da terör örgütü PKK'nın sivil bir kadın ve çocuğunu bilinçli bir şekilde hedef almasının alçak bir saldırı olduğunu söyledi. İlhan, Saldırıyla terör örgütünün insanlıktan çıkıp canileştiğinin gözler önüne serildiğini belirtti.

Terör saldırısının, bitme noktasına gelen PKK'nın son çırpınışları olduğunu vurgulayan İlhan, şunları kaydetti:

"Özellikle son iki yıldır güvenlik güçlerimizin başarılı çalışmalarıyla terör örgütüne ciddi darbe vuruldu. Şimdi sivil insanları katlederek kendilerini var etme çabası içerisindeler. Bu eylemler onların tamamen son günlerini yaşadığının göstergesidir. Devletimizin en ciddi şekilde onların üstüne gideceğine sonuna kadar inanıyoruz. Bölge insanı da böyle alçakça saldırıya en büyük şekilde tepki vermeli."

- "Alçaksınız, hainsiniz, şerefsizsiniz"

Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman da saldırıyla terörün iğrenç yüzünü bir daha gösterdiğini söyledi.

Bir anne ve bebeğini şehit edecek kadar çirkinleşen terör örgütüne karşı dik durma ve devletin bekası için harekete geçme zamanının geldiğini vurgulayan Kahraman, şu ifadeleri kullandı:

"Aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun, mekanları cennet olsun. Alçaksınız, hainsiniz, şerefsizsiniz. Acımız büyük. Ne istediniz cennet kokulu anneden, ne istediniz 11 aylık günahsız bebekten? Son terörist etkisiz kalana kadar, kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Bunlar asla Kürt halkının temsilcisi olmadı, olmaz da. Bir şehit değil bin şehit de versek terörle mücadelemize kahraman güvenlik korucularımızla, kahraman Mehmetçik ile omuz omuza mücadelemize devam edeceğiz."

- "Bu saldırılar bizleri hiçbir zaman yıldırmayacak"

Bitlis Memur-Sen İl Temsilcisi Cabir Durak, terör saldırılarının hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını ifade etti.

Sivil toplum kuruluşları olarak bu ve buna benzer saldırıları lanetlediklerini belirten Durak, şöyle devam etti:

"Şunun bilinmesini istiyoruz ki bundan sonra da bu ve buna benzer saldırıları kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Bu saldırılar bizleri hiçbir zaman yıldırmayacak. İnşallah bu saldırıları yapanlara devletimiz en üst düzeyde karşılık vererek şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, acılı aileye de sabrı cemil diliyoruz."

MHP Bitlis İl Başkanı Turan Deniz, anne ve 11 aylık bebeğine yapılan saldırıyı lanetleyerek şiddetle kınadı.

Bölgede bu tür olayların bir daha yaşanmaması için her türlü önlemin alınması gerektiğini vurgulayan Deniz, "Bölgemizin huzuru ve selameti için halk olarak hep birlikte mücadele vermemiz gerekiyor. Bunu yapan terör örgütlerini, bugüne kadar bunları destekleyen ve bundan sonra da destekleyecek olanlarla sonuna kadar mücadele etmemiz gerekmektedir. Sivil halka, çoluk çocuğa yapılan bu tür olayları kabul edemeyiz, kabul etmemiz de mümkün değil. Şiddetle kınıyoruz." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :