Hakkari'deki aşiret kavgası

Hakkari'deki aşiret kavgası

Hakkari Valiliği, kentte iki aşiret mensupları arasında meydana gelen olaylarla ilgili 2 kişinin tutuklandığını bildirdi

HAKKARİ (AA) - Hakkari Valiliği, kentte iki aşiret mensupları arasında meydana gelen olaylarla ilgili 2 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Hakkari Valiliği, 18 Temmuz 2014 tarihinde iki aşirete mensup gençler arasında başlayan kavganın büyüyerek devam etmesi sonucunda, 20 Temmuz 2014 tarihinde Mustafa Er'in hayatını kaybettiği olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Olayla ile ilgili olarak Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğümüz Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonel çalışmalarda olaya karıştıkları yönünde şüpheli bulunan S.G. ve A.G., 23 Temmuz 2014 günü gözaltına alınmış, alınan ifadelerinin ardından sevk edildikleri Sulh Ceza Mahkemesince 'Kasten Adam Öldürmek' suçundan bugün tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmişlerdir" denildi.

Olayla ilgili olarak başlatılan adli soruşturmanın devam ettiği hatırlatılan açıklamada, olayın aydınlatılması için yapılan çalışmaların aralıksız olarak devam ettiği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı