Hakkari'de şehit aileleri ve gaziler yemekte buluştu

Hakkari'de şehit aileleri ve gaziler yemekte buluştu

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de şehit aileleri ve gaziler, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yemekte bir araya geldi.Hakkari Evi'ndeki...

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de şehit aileleri ve gaziler, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Hakkari Evi'ndeki programa katılan Vali Cüneyit Orhan Toprak, şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.

Toprak, burada yaptığı konuşmada, şehit aileleri ve gazilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, onlarla her fırsatta buluşmayı arzuladıklarını söyledi.

"Sizler bir insanın ülkesi, namusu, kutsal bildiği bütün maddi ve manevi değerler için en kıymetli olan canını feda eden kişilerin ailelerisiniz" diyen Toprak, şöyle konuştu:

"Edirne'deki, İstanbul'daki vatandaşımız rahat nefes alabiliyorsa, huzur içerisinde kendini hissedebiliyorsa bu Hakkarimizin öncelikle sağlam durmasından kaynaklanmaktadır. Hakkari burada sınavı hakkı ile yerine getirmemiş olsaydı bırakın sadece bizim coğrafyamızı Türkiye rahat edemezdi. Yüksekova'da gördüğümüz gazilerimiz, şehit ailelerimiz, bugün burada gördüğümüz sizler göstermektedir ki kim ne oyun planlarsa planlasın amacına ulaşamayacaktır. Milattan önce 2 binli yıllardan beri tarih yazmış olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizle beraber buradaki yerel halktan seçtiğimiz korucularımız da aynı güç, disiplin, fedakarlık, iman, bayrak ve vatan aşkı ile verilen görevleri icra etmişlerdir. "

Vali Toprak, yemeğin ardından şehit aileleri ve gazilerin talep ve sıkıntılarını dinledi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve okunan duaların ardından sona eren programa Vali Toprak'ın eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Umut Öztürk, Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :