Hakkari'de "eğitim baharı" yaşanıyor

Hakkari'de "eğitim baharı" yaşanıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca Hakkari'ye 3 yılda yapılan 269 milyon liralık yatırımla öğrenciler modern ortamlarda eğitim alma olanağına kavuştu- Vali Canbolat: "Türkiye'nin aydınlık geleceğinin inşasında Hakkari'nin de ön sıralarda yer almasını sağlamak teme

HAKKARİ (AA) - YILMAZ KAZANDIOĞLU - Milli Eğitim Bakanlığınca son yıllarda yapılan yatırımlarla modern eğitim kurumlarına kavuşan Hakkari, eğitimde çıtayı yükseltmeyi hedefliyor.

Hakkari'de eğitim için ayrılan bütçeyle modern okullar yapılırken, taşımalı eğitim kapsamında kent merkezine getirilen öğrenciler de yeni pansiyonlarda geleceğe hazırlanıyor.

Yaklaşık 75 bin öğrenci ve 4 bin öğretmenin bulunduğu kentte, derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltmak, modern cihazlarla donatılmış derslikler kurmak, uygun barınma ortamları hazırlamak, sosyal ve sportif faaliyetler için spor salonları yapmak için çalışmalar sürüyor.

Kent merkezi ve bağlı ilçelerde 20 lise, 38 ilk ve ortaokul, 3 spor salonu, 6 atölye, 2 bin 720 öğrenci kapasiteli 12 pansiyon, değişik köylerde öğretmenler için 98 lojman, 160 yataklı öğretmenevi, 2 halk eğitim merkezi hizmet binası ve rehberlik araştırma merkezi yapılmaya başlandı.

Son 3 yılda il genelinde eğitim yatırımları için 269 milyon 336 bin 805 lira harcandı. Birçok yatırımın tamamlanarak hizmete girdiği Hakkari'de 116 okulda onarım çalışması yapılırken, inşaatı tamamlanan okullarda eğitime başlandı.

 

- "Hakkari'ye ciddi yatırımlar yapıldı"

Vali Yakup Canbolat, AA muhabirine, hükümetin her alanda olduğu gibi eğitimde de Hakkari'ye ciddi yatırımlar yaptığını söyledi.

"Türkiye'nin aydınlık geleceğinin inşasında Hakkari'nin de ön sıralarda yer almasını sağlamak temel önceliğimizdir" diyen Vali Canbolat, eğitimin temel dinamiği olan insana yapılan yatırımın en karlı yatırım olduğunu ifade etti.

Ülkenin en büyük zenginliği ve gücü olan çocukların, nitelikli ve kaliteli ortamlarda, milli, manevi değerlere bağlı, geleceği şekillendiren nesiller olarak yetiştirilmesinin önemine dikkati çeken Canbolat, bunun geleceğe güvenle bakılmasını sağlayacağını dile getirdi.

Vali Canbolat, şöyle konuştu:

"Yaşam boyunca bireylerin öğrenme süreçlerinin çok farklı ortamlarda gerçekleştiğini biliyoruz. Öğrenme ortamları, öğrencinin eğitim, öğretim ve akademik başarısı üzerinde doğrudan etkilidir. Alman Otto Von Bismarck 'Okulları olan bir ulusun geleceği güvendedir' demiştir. Bu bilinçle devletimiz, hükümetimiz bütçeden en büyük payı milli eğitime ayırarak eğitim öğretim ortamlarının yenilenmesi ve iyileştirilmesi için gereken desteği sunmaktadır."

Valilik olarak bu devasa kaynaktan yararlanarak her türlü bilimsel, teknolojik ve estetik ölçütleri gözeterek, eğitim öğretim faaliyetlerinin uygun ortamlarda gerçekleşmesi için çalıştıklarını ifade eden Canbolat, Türkiye'nin aydınlık geleceğinin inşasında, Hakkari'nin de ön sıralarda yer almasını sağlayacaklarını dile getirdi.

Canbolat, yatırımların kente kazandırılmasında her türlü desteği sağlayan hükümete teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı