Hakim ve savcılara yönelik FETÖ soruşturması

Hakim ve savcılara yönelik FETÖ soruşturması

Savcılıkça ifadesi alınan 19 hakim ve savcı, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi- 6 şüphelinin savcılık işlemi sürüyor

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadesi alınan 19 hakim ve savcı, "FETÖ üyeliği" suçundan tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ'nün yargı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında "ByLock" programını kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı alınan 189 hakim ve savcıdan İstanbul'da görevli olan 30'u ile ilgili işlem yürütüyor.

Bu kapsamda, İstanbul'da görevli 25 şüpheliye gözaltı işlemi uygulanırken, 1 kişinin yeni çocuğu olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmadığı, kalan 4 şüpheliye henüz ulaşılamadığı, bu şüphelilerden bir hakimin yurt dışına çıkış yaptığının tespit edildiği kaydedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltında tutulan 25 hakim ve savcıdan 19'unun ifadesini aldı ve bu şüphelilerin tümünü, "FETÖ üyeliği" suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. 6 şüphelinin ise savcılık işleminin devam ettiği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :