Hak-İş'in 1 Mayıs'ı Adana'da kutlama kararı

Hak-İş'in 1 Mayıs'ı Adana'da kutlama kararı

Hak-İş Genel Sekreteri Yıldız:- "Zoru seçerek bütün illerimizde 1 Mayıs kutlaması için bir programa karar verdik. Bunu da çok şükür başarıyla gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da sanayi, tarım ve kültür kenti olan Adana'da aynı coşkuyla gerçekleştirmiş olacağız"

ADANA (AA) - Hak-İş Genel Sekreteri Osman Yıldız, "Zoru seçerek bütün illerimizde 1 Mayıs kutlaması için bir programa karar verdik. Bunu da çok şükür başarıyla gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da büyük bir ilimiz olan sanayi, tarım ve kültür kenti olan Adana'da aynı coşkuyla gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

Yıldız, Adana'da kutlama kararı aldıkları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili Hizmet-İş Sendikası Şube binasında düzenlediği basın toplantısında, kutlamalarının yaygın ve başarılı olabilmesi için her yıl başka bir ilde kitlesel olarak gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Türkiye'yi karış karış dolaştıklarını anlatan Yıldız, bu yıl da 1 Mayıs'ı Adana'da kitlesel olarak coşkuyla kutlamaya hazırlandıklarını dile getirdi.

1 Mayıs'ın Türkiye genelinde kutlanmasını istediklerini vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:

"Türkiye'de yeni bir endüstriyel ilişkiler ve sendikal kültürün oluşturulmasını, güçlü bir şekilde sahiplenilmesini sağlamak için emek sarf etmemiz gerektiğini biliyoruz. Zoru seçerek bütün illerimizde 1 Mayıs kutlaması için bir programa karar verdik. Bunu da çok şükür başarıyla gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da sanayi, tarım ve kültür kenti olan Adana'da aynı coşkuyla gerçekleştirmiş olacağız. Daha önce 5 farklı ilde 1 Mayıs'ı kutladık. Kutlamalarla ilgili alan sınırlamalarını genel olarak ortadan kaldırdık. Yeter ki emeği temsil edelim, yeter ki emeğin sorunlarını ve mesajlarımızı en net ve etkili şekilde ortaya koyalım. 1 Mayıs'ın anlamı budur. 1 Mayıs, emeğin yeniden yüceltildiği, sorunların yeniden ortaya konulduğu, emeğin taleplerinin haykırıldığı günlerdir. Bunun şekli ve şablonu yoktur."

Yıldız, halkın da sendikal mücadeleye katılmasını ve katkı sunmasını istediklerini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :