Hak-İş Konfederasyonu kuruluşunun 43. yılını kutluyor

Hak-İş Konfederasyonu kuruluşunun 43. yılını kutluyor

Hak-İş Konfederasyonu'nun 43. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen programda konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt...

Hak-İş Konfederasyonu'nun 43. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen programda konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Hiçbir piyasa operasyonu bizi yıldırmayacak" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Hak-İş Konfederasyonu'nun 43. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen programa katıldı. Programda bir konuşma yapan Bakan Selçuk, "Bakanlık olarak İşçi ve iş vereniyle ve tüm paydaşlarımızla büyük bir aileyi temsil ediyoruz. Bu anlamda Hak-İş bu büyük ailede 22 sendikası, 650 bini aşan üyesi ve temsil ettiği değerleriyle 43 yıldır önemli bir görevi devam ettirmekte" ifadelerini kullandı.

'İşçi haklarının savunucusu olan, sosyal adalet ilkesinden taviz vermeyen Hak-İş, demokrasi mücadelemizde insan hak ve özgürlüklerinin korunmasında her zaman milletimizin yanında yer aldı'

'Hak-İş, işçinin ve emekçinin temsil edildiği bir konfederasyon olmanın ötesinde ülkemizde her zaman vatan ve millet davalarına müdahil bir sivil toplum kuruluşu oldu" diyen Bakan Selçuk konuşmasına şöyle devam etti:

'Hak-İş, işçinin ve emekçinin temsil edildiği bir konfederasyon olmanın ötesinde ülkemizde her zaman vatan ve millet davalarına müdahil bir sivil toplum kuruluşu oldu. Kurulduğu yıllardan itibaren Türkiye'nin yaşadığı zor dönemlerde, sendikal mücadelenin yanı sıra hak ve özgürlüklerin savunulmasında hep yer aldı. 15 Temmuz'da olduğu gibi tüm darbe heveslilerine karşı ilkeli ve kararlı bir duruş sergiledi. İşçi haklarının savunucusu olan, sosyal adalet ilkesinden taviz vermeyen Hak-İş, demokrasi mücadelemizde insan hak ve özgürlüklerinin korunmasında her zaman milletimizin yanında yer aldı. Bugün çalışma hayatının iyileştirilmesi, işçi haklarının ve sosyal konunun geliştirilmesinde elde ettiğimiz başarılar Hak-İş konfederasyonunun önemli paydaşlığından biridir. Bizler işçi ve emekçilerimizin alın teriyle ülkemizi bu günlere getirdik. 16 yıllık süreçte büyük mesafeler katettik. İş verenin, işçinin, sendikanın eli güçlendi. Herkesin hakkı hukuku korundu. 2010 anayasa referandumuyla önemli bir reforma daha imza attık. Kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarının toplu sözleşmeyle düzenlenebilmesine imkan sağladık. 2012'de kamu çalışanlarımıza toplu sözleşme hakkı getirdik. Hayata geçirdiğimiz yasal düzenlemelerle sendikaların kurululunu kolaylaştırdık. sendikaya üyelikte e-devlet sistemine geçtik. Bu büyük işçi sendikalarımıza üye olan yaklaşım 2 milyon işçi ve emekçi kardeşimiz var. Politikalarımızı oluştururken çalışma hayatımızın tüm aktörleri gibi Hak-İş'in de görüşlerinden azami düzeyde yararlandık ve yararlanıyoruz. Bu birlik ve beraberliğimizin önümüzdeki dönemde daha da güçlenip artacağına inanıyoruz.'

'Hiçbir piyasa operasyonu bizi yıldırmayacak'

Türkiye ekonomisinin kırılgan bir ekonomi olmadığını belirten Selçuk, Türkiye'nin geçmiş dönemlerde de buna bezer saldırılara maruz kaldığını fakat hepsinin üstesinden geldiğini vurgulayarak, "Son zamanlarda ekonomik anlamda maruz kaldığımız manipülasyonlar ve baskılar göz önüne alındığında paydaşlarımızın varlığı daha da önem kazanmakta. Açıklanan yeni ekonomi paketi ve enflasyonla mücadele yol haritamız sadece mevcut saldırılara karşı olmakla kalmayacak, aynı zamanda ekonomimizdeki istikrarlı büyümeye de önemli katkı sağlayacak. Aldığımız tedbirler sayesinde kur baskısı kontrol altına alındı. Bunun olumlu yansımalarını da ekonomide görmeye başladık. Türkiye ekonomisi kırılgan bir ekonomi değil. Geçmişte benzer saldırılar karşısında güçlü ekonomik politikalarla hepsinin üstünden gelmeyi başardık ve yine başaracağız. Hiçbir piyasa operasyonu bizi yıldırmayacak, yolumuzdan alıkoyamayacak. Türkiye son 10 yılda yaptığı dev yatırımlar, ihracatta kaydettiğimiz ilerleme ve istikrarlı büyümeyle 2023 hedefine yürüyüşünü sürdürmekte.Yeni dönemde hepimize daha büyük sorumluluklar düşüyor. Bakanlık olarak ortak akıl ve istişareyle yürüteceğimiz tüm çalışmalara hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. El ele vererek Türkiye'yi her alanda dünya standardının üzerine çıkaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

'Türkiye'nin kadim sorunlarının çözümünde nasıl kararlılık göstermişsek bugünkü yaşadığımız ekonomik krizden çıkmak adına da üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yapıp birlikte çalışacağız'

Hak-İş'in yürüdüğü yolda değerlerinden, inançlarından, ilk günkü hedeflerinden vazgeçmeden kararlılıkla, inançla, azimle aynı istikamette yürüdüğünün altını çizen Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Hak-İş yürüdüğü yolda değerlerinden, inançlarından, ilk günkü hedeflerinden vazgeçmeden kararlılıkla, inançla, azimle aynı istikamette yürümeye devam ediyor. Yürürken zorlandığımız engeller, zorluklar, darbeler muhtıralar, demokrasiye eylemlilik tehditlere direnecek bugünlere gelmeyi başardık. Bu zorlukları hep birlikte aştık. Dualarla, yeri gelip gözyaşlarıyla, yeri gelip göğsümüzü darbelere siper ederek bunları aştık. Üzerimizde büyük sorumluluklar var. Bunlar milletimize karşı, devletimize karşı ve mensuplarımıza karşı sorumluluklardır. Sorumluluklarımızın farkında olarak, sorunun değil çözümün tarafı olarak, geleceğe umutla başararak, pozitif düşünerek bütün bu zorlukları birlikte aşacağız. Biz sosyal modelimizi bütün yönleriyle Türkiye'de ve uluslararası planda paylaşıyoruz. Bu sosyal modelin bir gereği olarak bugün burada Türkiye ekonomisini taraflarıyla, iş verenlerimizle, hükümetimizle, işçilerle birlikte tartışmaya ve biz çözüm bulmaya çalışıyoruz. Başta taşeron sorunu olmak üzere Türkiye'nin gerçekten kadim sorunlarının çözümünde nasıl kararlılık göstermişsek, nasıl inançla vazgeçmeden ısrarla mücadele etmişsek bugünkü yaşadığımız ekonomik krizden çıkmak adına da üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yapıp birlikte çalışacağız. Birlikte mücadeleyi sadece oturup konuşmak değil neler yapabileceğimizi konuşmalı tartışmalı ve bunu hayata geçirecek adımlar atmalıyız. zor bir dönemden geçiyoruz. umutsuz değiliz ve mutlaka başaracağız" şeklinde konuştu.

Hak-İş konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin ise "43 yıl önce kurulan Hak-İş Konfederasyonumuz ilkelerinden, duruşundan taviz vermeden yoluna büyük bir kararlılıkla devam etmektedir. Hak-İş bugün sadece ülkemizin değil uluslararası emek hareketinin de çok saygın bir üyesidir" değerlendirmelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Arslan, Selçuk'a hediye takdim etti.

Kaynak:Haber Kaynağı