Hak-iş Genel Başkanı Arslan:

Hak-iş Genel Başkanı Arslan:

"1 Mayıs ülkemizde amacından saptırılıyor"

MERSİN (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye'de 1 Mayıs denince akla kaos, gerginlik, çatışmanın geldiğini belirtti.

Arslan, Anamur Belediyesi'nde çalışan 83 işçiyle gerçekleştirilen iki yıllık toplu iş sözleşmesi imza töreninde, 1 Mayıs'ın amacına uygun kutlanmadığını söyledi.

1 Mayıs'ı normalleştirmek, anlamına uygun hale getirmek için çaba harcadıklarını belirten Arslan, şöyle konuştu:

"1 Mayıs, dünyanın 166 ülkesinde barış içinde kutlandı. Ülkemizde '1 Mayıs' denince akla kaos, gerginlik, çatışma ve biber gazı geliyor. 1 Mayıs, taleplerimizin yüksek sesle konuşulduğu, hükümetlerin yüksek sesle eleştirildiği, kırıp dökmeden bunun yapıldığı gün olmalı. Ne yazık ki 1 Mayıs, ülkemizde amacından saptırılıyor. İstanbul'daki Taksim olaylarında hangi işçinin sorunu konuşuldu diye sorarak, KESK ve DİSK yetkilileri acaba bir kelime çalışanların sorularıyla ilgili bir şey söylediler mi? Bunu tartışabildik mi?"

Ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınların çok azının çalıştığına dikkati çeken Arslan, daha çok kadının çalışarak, sendikal hayata katılması gerektiğini kaydetti.

Toplu sözleşmelere de değinen Arslan, "İyi bir toplu iş sözleşme yüksek zam almak değildir. İyi bir toplu iş sözleşmesinin üç temel kuralı var. İşimizin devamlılığı, ücretlerin zamanında ödemesi yapılıyor mu ve iş barışıdır" dedi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de olanaklar dahilinde en güzel sözleşmeyi yaptıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından sözleşme imzalandı.

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, imza töreninde Türe'ye plaket verdi. Türe de Arslan'a, ilçeye özgü ürünlerden muz taşıyan kadın heykeli hediye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı