Hak-İş Genel Başkanı Arslan:

Hak-İş Genel Başkanı Arslan:

"(Taşeron şirketlerde çalışan işçiler) Sayın Çalışma Bakanımız çalışmalarını 10 güne kadar Başbakanımıza, Başbakanımız da bu yılın sonuna kadar Cumhurbaşkanımıza sunacaklarını ve bu sorunun çözümü için bu işi bitireceklerini ifade ediyorlar, bunu önemsiyo

TRABZON (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron şirketlerde çalışan işçilerle ilgili, "Sayın Çalışma Bakanımız çalışmalarını 10 güne kadar Başbakanımıza, Başbakanımız da bu yılın sonuna kadar Cumhurbaşkanımıza sunacaklarını ve bu sorunun çözümü için bu işi bitireceklerini ifade ediyorlar. Bunu önemsiyoruz." dedi.

Arslan, kentteki bir otelde düzenlenen Hak-İş/Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şubesinin 5. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Hak-İş Sendikasının ve sendikacılığın önemi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Sendikalarda sayısal üstünlüğün de önem taşıdığını dile getiren Arslan, Türkiye'nin 81 ilinde faaliyet gösteren bir örgüt olduklarını belirtti. Arslan, "Hak-İş olarak son 4 yılda 4 kat büyüdük. 2013 yılında 160 bin üyemiz vardı, bugün Allah'a şükür 600 binleri geçtik ama Hak-İş gibi bir değerin 600 binlerde olması, bize yakışmıyor. Hak-İş 6 milyonları temsil etmeli. Daha büyük güçlü bir ses olmalı ki hem Türkiye'de hem de dünyada anlaşılabilsin, duyulabilsin. O yüzden bizim hayallerimiz, hedeflerimiz çok büyük." diye konuştu.

Hak-İş'in demokrasiden, özgürlükten ve halktan yana tavır aldığını anlatan Arslan, onun için 15 Temmuz'un önemli bir kırılma noktası olduğunu kaydetti.

Arslan, 15 Temmuz'da darbe girişimine karşı verilen mücadelenin onurlu bir mücadele olduğunu aktararak, "15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız sloganımızı da yönetim kurulumuz olarak kararlarımıza geçirdik." ifadesini kullandı.

"Bu hainlerin, ihanet örgütlerinin Türkiye için oynadıkları bu hain oyunu bozduk." diyen Arslan, şöyle devam etti:

"Ama bu oyun maalesef devam ediyor. Batısı, doğusu maalesef Amerika'sı, NATO'suyla, Avrupa Bi̇rli̇ği̇'yle, Avrupa Konseyi̇yle ve topyekün Batı kültür ve medeniyetiyle bu savaş devam ediyor. O yüzden işimiz zor. Her gün yeni bir operasyonun işaretlerini görüyoruz, her gün yeni bir saldırının yapıldığını görüyoruz ama biz asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Asla ve asla bu ülkeyi bu hainlere, odaklara asla teslim etmeyeceğiz. O yüzden dayanışmamızı, kardeşliğimizi, dostluğumuzu, ülkemize ait bağlılığımızı her zaman daha fazla hissettirmemiz gerekiyor."

- "Taşeron meselesinin ikinci aşaması olan yeni çalışmaları sürdürüyoruz"

Taşeron işçi konusuna da değinen Arslan, 2014 yılında taşeron işçilere yönelik bir kampanya başlattıklarını anlattı.

İnsanların, o dönemlerde 'Sendikaya üye olsam, işten atılır mıyım' diye endişeleri olduğunu ifade eden Arslan, 2014'de bu soruların cevabını verdiklerini ve bu yönde parlamentoda tarihi bir kanun çıkarıldığını anlattı.

Arslan, bu kanunla Hak-İş'in üye sayısının hızla arttığını belirtti.

Hak-İş'e bağlı sendikalara bugün itibarıyla toplam 390 bin taşeron işçinin üye olduğunu dile getiren Arslan, "3 konfederasyon bağımsız. Bunların 330 bini Hak-İş'e bağlı sendikalar. Dolayısıyla biz pastanın yüzde 80'inden fazlasını temsil ediyoruz. O zaman bu sorumluluk da en fazla bize düşüyor. O nedenle biz taşeron meselesinin ikinci aşaması olan yeni çalışmaları aynı hassasiyetle sürdürüyoruz." dedi.

Arslan, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Sayın Bakanlarımıza bunu ayrıntılı bir şekilde takdim ettik ve beklentilerimizi, taleplerimizi, isteklerimizi, onlarla paylaştık. Bizim ne istediğimizi herkes biliyor. O zaman bu taleplerimizin hayata geçirilmesi için bundan sonra da mücadeleye devam edeceğiz. Bu mücadeleyi demokratik yolla, yanlış gördüklerimizi, doğrusunu anlatıp, hatalı bulduklarımızın doğrusu budur diyerek, sorunlarımızın bizim istediğimiz şekilde çözümü için çaba sarf edeceğiz."

- "Dikkate aldığımız hükümetimizin yapacağı en son çalışmalar"

Beklentinin çok yüksek olduğunu aktaran Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Çalışma Bakanımız çalışmalarını 10 güne kadar Başbakanımıza, Başbakanımız da bu yılın sonuna kadar Cumhurbaşkanımıza sunacaklarını ve bu sorunun çözümü için bu işi bitireceklerini ifade ediyorlar, bunu önemsiyoruz. Bu konuda 65. hükümet, Hükümet Programı'nda taşeronla ilgili herhangi bir düzenleme yapmamış ama buna rağmen Sayın Cumhurbaşkanımızın, AK Parti'nin Genel Başkanı olmasından itibaren başlattığı yeni hamleyle taşeron konusu da yeniden gündeme geldi. İyi ki geldi. Teşekkür ediyoruz hükümetimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza..."

Arslan, yıllardır taşeron işçileri sendikaya üye yaptıklarını da anlatarak, "Bu arkadaşlarımızı istemedikleri bir yeni sisteme lütfen kimse zorla dahil etmeye kalmasın. Geliniz taşeron şirketlerde çalışan işçilerin beklentilerini ve taleplerini dikkate alarak bir düzenlemeyi birlikte yapalım." diye konuştu.

Konuyla ilgili spekülasyonların çok fazla olduğuna dikkati çeken Arslan, "Biz bütün bunları dikkate almıyoruz. Bizim dikkate aldığımız hükümetimizin yapacağı en son çalışmalar." şeklinde konuştu.

Arslan, sabırlı olunması gerektiğini vurgulayarak, "Vazgeçmeden, geri adım atmadan, istikamete yürüyerek, inşallah taşeron sorunu ve geçici mevsimlik işçiler sorunu ki ÇAYKUR'da en çok başımızı ağrıtan sorun, bu sorunların da çözümünü sağlayarak, 2019 hedeflerine doğru giderken Türkiye'nin bazı sıkıntıları aşmış ve çözmüş olarak devam edeceğini düşünüyoruz. Bu anlayışla sorunların çözümü için birlikte çalışma devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Toplantıya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :