"Hainlerin ördükleri çorapları başlarına geçireceğiz"

"Hainlerin ördükleri çorapları başlarına geçireceğiz"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:"Hainlerin mücadelesi devam edecek. Türkiye'nin büyümesinin önünde engel olmak adına her türlü gayretleri devam edecek. Ama dönerek ördükleri çorapları başlarına geçireceğiz"- "Ama rehavete kapılmadan güç

VAN (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Hainlerin mücadelesi devam edecek. Türkiye'nin büyümesinin önünde engel olmak adına her türlü gayretleri devam edecek. Ama dönerek ördükleri çorapları başlarına geçireceğiz." dedi.

Van programı kapsamında katıldığı Güçbirliği Platformu toplantısının ardından AK Parti İl Başkanlığında partilileriyle bir araya gelen Bakan Arslan, 15 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde "Her şey Türkiye için" diyerek koşturduklarını ve sürekli oylarını ve milletin gönlündeki yerlerini artırdıklarını söyledi.

Elde ettikleri bu başarıda ev ev sokak sokak gezen teşkilat üyelerinin büyük emeğinin olduğunu dile getiren Arslan, kültürlerinde her inanca, her dile, dine, her insana aynı derecede saygı göstermek ve kardeşliği unutmadan bir arada yaşamak olduğunu anlattı.

"Kardeşliğimize halel getirmek isteyen, bizi birbirimize düşürmek isteyenler var. Dün vardı, bugün var, yarın da olacak." diyen Arslan, dış güçlerin bunu bazen direkt, bazen maşalarla, bazen 15 Temmuz'da olduğu gibi hain terör örgütü ve onun elebaşı, bazen de terör örgütleri marifetiyle yaptıklarını aktardı.

Arslan, terör örgütlerinin isimlerinin bir gün PKK, bir gün FETÖ, YPG, PYD, DHKP-C olduğunu, bunun önem taşımadığını vurguladı.

Terör örgütlerinin insanların canına kast eden ve hiçbir şekilde hiçbir yerde kabul görmemesi gereken yapılar olduğunun bilinmesi gerektiğine işaret eden Arslan, şöyle konuştu:

"Biz de Türkiye anlamında bunu yapıyoruz. Neden Türkiye bu kadar hedefte, neden bu kadar uğraşıyorlar, neden büyümesini istemiyorlar, bu terör örgütlerini, maşaları kullanıyorlar. Dış güçler onların isteklerine, onların beklentilerine göre davranan bir Türkiye'ye ve bir yönetim anlayışına alışık olduğu için hep öyle devam etsin istediler. Ama ne zaman sizin güçlü desteğinizle AK Parti her gün büyüdü, güçlendi ve sadece kendi insanının değil dünyadaki mazlumların da menfaati neyi gerektiriyorsa ona göre davrandı, kıyamet orada koptu. Geçmişte onların menfaati neyi gerektiriyorsa ona göre davranan bir Türkiye varken şimdi tam tersine insanın, memleketinin, komşularındaki dostlarının menfaatini, dünyadaki Müslümanların, mazlumların menfaatini önceleyen bir anlayış ortaya çıkınca o zaman 'Bu Türkiye güçlenmemeli, zayıf düşmeli' dediler."

- "Millet 15 Temmuz'da hainlere ders verdi"

Arslan, ekonomik alanda terör örgütleri vasıtasıyla saldırılarak Türkiye'nin yok edilmeye çalışıldığını, 15 Temmuz'da dini, dili, ırkı ne olursa olsun milletin, millet olma şuuruyla meydanlara inerek hainlere ders verdiğini ifade etti.

Milletin, "100 yıl önce istiklal mücadelesi verdiğim gibi bugün de eğer ülkemin istiklaline ve istikbaline bir halel gelecekse ben millet olma şuuruyla meydanlara inerim" dediğini aktaran Bakan Arslan, "apolitik yetişiyor, geçmişini bilmiyor" denilen gençlerin de tankların, topların, helikopterlerin önünde durarak ülkesine sahip çıktığını anımsattı.

Kadınların da 15 Temmuz hain darbe girişiminde aynı iradeyi ortaya koyduğunun altını çizen Arslan, şöyle devam etti:

"100 yıl önce olduğu gibi kadınlar dedi ki 'ülkemin istiklali, istikbali söz konusu olursa gözlerim bir şey görmez. Mehmetçik'imle her yerde düşmana karşı mücadele ederim.' 15 Temmuz'da böyle yaptınız, bugün de Afrin'de aynı şeyleri yapıyorsunuz. 100 yıl önce istikbal ve istiklal mücadelesi olunca Anadolu'nun birçok yerinde değerli analarımız, bacılarımız vardı, Nene Hatun vardı. Bilirsiniz. 15 Temmuz'da gördük ki Nene Hatun bir değil milyonlar, kadınların hepsi. Nene Hatun 6 aylık bebeğini emzirmiş sokağa çıkmış ve 'bebeğim annesiz, babasız büyüyebilir ama vatansız büyüyemez' demişti. O gün de bunu söylediniz 15 Temmuz'da da söylediniz, bu gün de söylüyorsunuz. Biz sorumluluk alanlar bu ülkeyi imar etmeye çalışırken, Mehmetçiklerimiz de, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de güvenlik güçlerimiz de güvenlik korucularımız da içeride ve dışarıda ülkenin bekasına zarar vermek isteyen, insanımızın hayatına kast etmek isteyen terör örgütlerine karşı dün de bugün de yarın da mücadele edecek. Şehadet şerbeti içme pahasına."

- "Amaç bataklığı kurutmak"

Afrin'de şehit olan Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik'in cenaze töreninde babasının dik duruşunun sadece Van'da değil 81 ilde de olduğunu, hainlerin gelip buna görmesi gerektiğini belirten Arslan, amaçlarının sivrisinekleri yok etmek değil, bataklıkları kurutmak olduğunu söyledi.

İster içeride ister dışarıda nerede olursa olsun bataklığı kurutup insanlara huzur sağlamak, vatandaşların yerlerine yerleşmesi ve terör örgütlerinden kaynaklı ülkenin zarar görmemesi adına mücadele verdiklerini vurgulayan Ahmet Arslan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"15 yıldır ülkemiz güçlenerek yürüyorsa, liderimiz dik duruşunu devam ettiriyorsa, bu ülkenin liderinin sözü dünyada geçiyorsa bunun nedeni milletinin onun arkasında duruyor olmasından geçiyor. Hainlerin mücadelesi devam edecek. Türkiye'nin büyümesinin önünde engel olmak adına her türlü gayretleri devam edecek. Ama dönerek ördükleri çorapları başlarına geçireceğiz. Ama rehavete kapılmadan güç birliği içinde güçlü şekilde partimizin yaptığını, hükümetlerimizin yaptığını en doğru şekilde vatandaşlara anlatmamız lazım. Biz anlatmazsak birileri vatandaşların aklını karıştırmak için elinden geleni yapıyor. 2019'da önce yerel sonrasında da cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin devreye gireceği genel seçimlerde de bugüne kadar olduğu gibi çaba göstereceğiz. Bugün Zeytin Dalı Harekatı'nda 3 binin üzerinde terörist etkisiz hale getirilmişse, etap etap ilerleniyorsa, bu, ülkemizin içinin de huzuru içindir, o bölgedeki kardeşlerimizin, komşularımızın bize gelen misafirlerimizin kendi köylerine kentlerine dönebilmesi adına da önemlidir."






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :