Hafik'te yeni hastane için yer tespiti çalışmaları

Hafik'te yeni hastane için yer tespiti çalışmaları

SİVAS (AA) - Sivas’ın Hafik ilçesine yapılacak hastane için yer tespit çalışması yapıldı.Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı, Hafik Belediye Başkanı...

SİVAS (AA) - Sivas’ın Hafik ilçesine yapılacak hastane için yer tespit çalışması yapıldı.

Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı, Hafik Belediye Başkanı Mitat İlhan ve Sivas Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, ilçe hastanesinin yapılması planlanan alanlarda incelemelerde bulundu.

Yer tespitinin, ilçe merkezine yakınlık, zeminin uygunluğu gibi kriterlerin göz önünde bulundurularak yapılacağını belirten Özadalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılacak hastanenin Hafik için sevindirici gelişmelerden biri olduğunu söyledi.

Gerekli şartların tamamlanmasıyla inşaatın önümüzdeki yaz ayında başlayabileceğini aktaran Özadalı, “Şu an faaliyette bulunan hastane bazı durumlarda ihtiyacı karşılayamamakta bu nedenle yeni hastane yapılması için çalışma başlatıldı. Belediye başkanımız ve halk sağlığı müdürümüzle hastanenin yapılabileceği alanlarda incelemelerde bulunduk. İncelemelerimiz doğrultusunda eski sağlık ocağı yerleşkesi en uygun yer gibi görünüyor” dedi.

İlhan ise eski sağlık ocağı yerleşkesi, eski yatılı bölge okulunun futbol sahasının bulunduğu alan ve ilçe merkezinden geçen Sivas Erzincan Karayolu'nun kenarındaki bir alanda incelemelerde bulunduklarını belirterek, "Yapılacak hastane diğer hastanenin eksikliklerini kapatacak. Şu an hizmet veren hastane binasını, yeni hastanenin yapılmasıyla başka bir amaçla kullanmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Hastanenin hayırlı olması dileklerinde bulunan Sağlam da ilçedeki mevcut hastanenin yetersiz olduğunu dile getirerek, yeni hastane için üzerilerine düşeni yapacaklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı