Hadim’in turizm kataloğu hazırlanıyor

Hadim’in turizm kataloğu hazırlanıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmakta olan Konya Turizm Kataloğu için çalışmalara Hadim’de devam edildi.

Konya ve ilçelerinin tarihi ve turistik değerlerinin araştırılması ve katalog hazırlanması projesi kapsamında Karamanoğlu Mehmet bey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Aş. Sanat Tarihçisi Adem Çelik ve fotoğraf sanatçısı Bayram Kabadayı Hadim ilçesini gezdi.

Hadim ve mahallelerini gezen Prof. Dr. Hüseyin Muşmal yaptığı açıklamada, “Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmakta olan turizm kataloğu için ilçeleri ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda  Hadim’de tespit edilen 30’un üzerinde mekanı ziyaret ettik. Bu mekanları inceleyerek kayıt altına aldık.” dedi.

HADİM ÖNEMLİ BİR TURİZM ALANI

Konya’nın ilçeleri arasında Hadim’in nadide özellikleriyle dikkat çektiğini belirten Muşmal, “Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi özellikleri de dikkat çekmektedir. Konyamızın pek çok ilçesi güzel ama Hadim’deki bazı yerleşim alanları diğerlerinden çok farklı. Özellikle Bolat yaylasındaki Astra Antik Kenti, bölgedeki en güzel antik kentlerden birisi. Tabi alanında uzman kişiler tarafından araştırılmayı bekliyor. Onun dışında ilçenin doğal güzellikleri açısından Gürleyen Kanyon’unu çok beğendik. Bu kanyonun turizme kazandırılarak değerlendirilmesi gerekmekte. Astra antik kenti ve Gürleyen Kanyonu ile birlikte Türkiye’de meşhur olan Yerköprü Şelalesi ve Hz. Hadimi Türbesi’nin de içinde bulunduğu büyük bir kompleks Hadim açısından önemli bir turizm alanı oluşturuyor. Önümüzdeki günlerde Konya Büyükşehir Belediyesi ve Hadim Belediyesi’nin katkılarıyla bu alanların turizme kazandırılması önem arz ediyor. Bizim yapmış olduğumuz katalog çalışmalarında bölgeyle ilgili yeni noktaları da Hadim Belediyesi’nin desteğiyle kataloğa kazandırdık.” dedi.

Fotoğraf sanatçısı Bayram Kabadayı da bütün fotoğraf severlerin Hadim’i gezip görmesi gerektiğini ifade ederek fotoğraf severleri ilçeye davet etti.

hadim’in-turizm-katalogu--(3).jpg

hadim’in-turizm-katalogu--(1).jpg

Etiketler :