"Hadi gari doları bozduruven gari"

"Hadi gari doları bozduruven gari"

Türkiye'nin 2023 hedeflerine hız kesmeden devam etmesi için 2023 dolar bozduran AK Parti Denizli İl Başkanlığı, vatandaşları dövizlerini bozdurmaya davet etti

DENİZLİ (AA) - AK Parti Denizli İl Başkanlığı, Türkiye'nin 2023 hedeflerine hız kesmeden devam etmesi için 2023 dolar bozdurarak vatandaşları dövizlerini bozdurmaya davet etti.

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ve il yöneticileri ile partililer, ellerindeki "Hadi gari doları bozduruven gari", "Hadi dendi gari doları bozduruven gari", "Hindi doları kaktırıven", "Yalnız değilsin Erdoğan", "Reis boz de bozalım", "Ölmekten korkmayan bu millet 3-5 kör kuruşun esiri olmaz" şeklinde yazılı dövizlerle, Bayramyeri Meydanı'nda bir araya geldi.

Partililerin toplu olarak döviz bozdurma işlemi öncesi yaptığı Filiz yaptığı açıklamada, Türkiye üzerinde dünya tarafından oynanan büyük oyunların olduğuna işaret ederek, 7 Şubat'ta başlayan oyunların daha sonra 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi ile üst akıl ve onun uzantısı olan FETÖ ve başka bütün Türkiye aleyhindeki örgütlerin bir araya gelmesiyle yapılan bir operasyon olduğunu belirtti.

Döviz spekülasyonu ile ekonominin çökertilmeye çalışıldığına dikkat çeken Filiz, "Hükümetimiz yeni tedbirlerle gereken önlemleri almıştır. Piyasada durgunluk olduğunu görüyoruz. Durgunluğun provokatif faktörlerden kaynaklandığını da biliyoruz. Eğer döviz üzerindeki dalgalanma, yani Türk lirasının değer kaybı, Türkiye ekonomisinin yapısal sorunlarından kaynaklanıyor olsaydı, durum oldukça ciddi olarak değerlendirilebilirdi. Ama büyük oranda Türkiye dışındaki gelişmelerden ve özellikle de döviz üzerindeki bir takım spekülasyonlardan kaynaklanan nedenlerle Türk lirası değer kaybetmiş oldu." dedi.

Birtakım operasyonlarla Türkiye ekonomisi üzerinde algıların oluşturulmaya çalışıldığını dile getiren Filiz, "Kökü dışarıda, dalı budağı ülkemizde olan birtakım güçler darbeyle yapamadıklarını şimdi döviz oyunuyla yapmaya çalışıyor. Darbeye izin vermeyen, tankın altına yatan aziz Türk milleti buna izin vermeyecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, doların yükselmesine karşın doların bozdurulması yönündeki talimatları üzerine insanlarımız döviz bürolarına dolar almak için değil, döviz bozdurmak için koşuyor. Herkes kendi imkanınca bu seferberliğe destek oluyor." şeklinde konuştu.

Filiz, elindeki 2 bin 23 doları bozdurtacağını belirterek, Türkiye'nin 2023 hedeflerine hız kesmeden devam etmesi için CHP ve MHP dahil herkesi yastık altındaki dövizlerini bozdurmaya çağırdı. Filiz, Türkiye'nin 2023 hedefi ilk 10 ekonomiden birisi olmasıdır. Cumhurbaşkanımızın koyduğu bu hedefi, biz bugün olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Filiz ve partililer, açıklamanın ardından döviz bürosuna giderek, ellerindeki dövizleri bozdurdular.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :